Szerintetek 5 hét alatt le lehet fogyni 10-12 kg-t? (tudásbázis)
Helló
én múlt héten kezdtem fogyózni, sportolni rendszeresen. le szeretnék adni 12 kg-t, hetente 2kg fogyással. Már 2 kg-t leadtam, megyek tovább ! :-)
Valaki nem tud ötleteket ehhez, esetleg ami neki segített ?
meglehet szabadulni de bőröd lötyögni fog mint egy 80évesnek....
szép lassan kell lefogyni és sok folyadékot kell inni
Sziasztok! Beleakadtam a kérdésedbe és azt hiszem tudok segíteni. Sport és táplálkozási szakember vagyok, a TF -en végeztem testnevelőként és szakedzőként. évek óta Angliában élek és sok sok embernek sikerült lefogynia az alábbi módszerrel: azaz fehréjenap és fogyinap és ketophan tesztszalaggal kell naponta ellenőrizni a reggeli pisit, hogy tartalmaz-e ketontestet. Ha tartalmaz akkor zsirbontás van. Ennyi.
Gyakorlatilag ez azt jelenti hogy van kétféle nap az egyik fehérjenap a másik fogyinap
A fehérjenap max bevihető szénhidrát 20g
a fogyinap max bevihető szénhidrát 50 g.
az ütemezés 3 bevezető fehérjenap, 7 fogyinap, utána 1 fehérjenap, majd megint 7 fogyinap és igy megy egy hónapig utána kettő hét szünet, amely fehérjenappal kezdődik és a szünet közepén megint egy fehérjenap.
A szünet után újra három fehérjenappal indul a következő fázis.
A vizeletet vizsgálni kell minden reggel, és a szalag halvány lila szine az alkalmas.
Minden kitétel fontos, ugyanis arról van szó hogy ezzel a fogyasztási módszerrel tulajdonképpen átverjük a szervezetünk önvédelmi raktározó mechanizmusát, amely koplalás esetén pár nap után bekapcsol és gyakorlatilag megáll a fogyás - az embert frusztrálja - majd pedig feladja és feljojózza magát még nehezebbre. Ezért pl emelni kell a szénhidrát szintet, ha a szalag túl sötét lila lenne, mert ez ugyan nagyobb tömegü ketontest jelenlétére utal, ami nagyobb tömegü zsir lebontásából származik, de aktiválódhat a szervezet védekező mechanizmusa és akkor akár mit csinálsz, elkezd raktározni és nem fogysz.
Itt tilos a koplalás. SZigoruan előir napi 5-6 étkezést a zsirbontás miatt a folyadékbevitelt emelt szinten testsúlytól függően 2 -3 liter felett kell tartani ti. elkerülendő az izomszövet károsodás, ( fehérjebontást) ezért kell jó minőségü fehérjét fogyasztani. Igy a máj a zsirraktárakhoz fordul és nem fehérjebontással akarja pótolni a hiányzó energiát.
Tilos a testsúlymérés naponta ( érdekességként mérhető, de nagyon jól mutatja, hogy a szervezet tulajdonképpen kvantáltan és nem folyamatosan fogyasztja a zsirtartalékait. gyakorlatilag 3-4 napig nincs súlyvesztés, majd utána 1-2 napon belül 2 kiló lemegy. majd utána megint stagnál.)
Pacienseimnek az egész kura egy teljes vérkép és hormonális (TSH és kortizol) teszttel indul. Ennek alapján kerül meghatározásra hogy milyen vitamin, ásványi anyag vagy nyomelembevitel szükséges a fogyi alatt. Különös tekintettel a meglévő betegségekre vagy anomáliákra ha vannak. Pl cukorbetegek esetén egész más az eljárás, de a módszer előnye, hogy 2.es tipusu diabetes mellitus meggyógyitható általa. Ugyanigy jótékony haátssal van a HT vagy az akut foginy gyulladásos problémák kezelésére, amelyek visszavezethetők a nagy BMI indexre , azaz a megnövekedett test zsirszázalékra.
a módszerről sok információt tudhatsz meg a [link] weboldalon.
Jó fogyizást!
Szeretettel: ZSolt
Ezek szerint, ha én is fogyni szeretnék és formálódni, akkor az ellipszisen a könnyebb fokozaton és nem észnélkül pedálozni érdemes?
Intervallt használhatok rajta, mit old meg?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne kb.15-20 kg-ot lefogyni pár hónap alatt?
- Futással lehet fogyni? Kinek sikerült, és mennyi idő alatt?
- 35 nap alatt le lehet fogyni 8 kg-t?
- Mennyit lehet 1 hét alatt fogyni ha: tornázom napi 40-60 percet +10 -15 percet futok és napi 2x eszem reggel és délben?
- 1 hónap alatt mennyit lehet fogyni? (magas induló súly, 1300 kcal)
- Káposztaleves diétával mennyit lehet fogyni egy hét alatt?