Szerintem már nem éri meg jó embernek lenni. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ne azt nézd hogy mi éri meg! Hanem szívből tedd ami neked jó, ha szeretsz segíteni!
#jónaklenniJó
Sztem se, de ettől még én is jó vagyok.
Nem taposok el senkit, próbálok minél empatikusabb lenni és ember maradni.
Nem-e?!
Szerintem ez nem választás kérdése.
Értem miről beszélsz.
Azért is csodálkozom rá a jóságra ,mert nekem nem mindig jön zsigerből.
Nem úgy mint a férjemnek.Ő a földre szállt angyal.
(néha keresem a hátán a szárnykezdeményeket☺️)
Csodálatos érzés egy ennyire vegytiszta "jósággal "
együtt élni .
Biztos az vagy? Gondold át jobban. Azt is gondoltam, hogy mindenki azt írja, márpedig ő kivétel, vagyis jó. Ez nem így van, mert az ember kettős és senki nem bűntelen. Másokban a hibákat könnyebben észrevesszük.
Bizonyos mértékig érdemes jónak lenni, amíg nem tudnak kihasználni. Alapigazság, hogy ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Én megeszem a csirkét. Nekem jó, neki nem. Kirúgnak az állásomból. Nekem nem jó, de aki a helyemre lép, annak igen. Sőt ha egy nagyon morbid példát írok is, mint például gyilkosság, az elkövetőnek valamiért jó, mert kielégíti a vágyát, hiszen magára nézve okkal tette. A lényeg ezekben az, főleg az utóbbi példára vonatkoztatva, hogy fel kell tudjuk ismerni, nem árthatunk másoknak úgy, hogy ők nagy árat fizetnének érte. Főleg nem magunk szórakoztatásának céljából.
"Mert ahogy Te szeretsz, úgy szeretnek mások.
Úgy lesz ellenséged, úgy lesz jó barátod."
Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!
Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.
Néha meglep az emberi jóság.
Civilek segítenek embereken,állatokon.
Nehéz és szép feladat.
Ha másért nem is, magadért megéri. A szeretteidért, a téged körbevevőkért. Így is annyi rossz van ebben a világban, miért kéne nekünk is beépülni abba a gépezetbe?
Jónak lenni kölcsönös üzlet. Te is jól jársz, hisz kellemes érzéssel tölt el, ahogyan az is, akivel jót cselekedtél.
Ha kifizetődést, hálát várok, bizony sokszor nem.
De tegyünk úgy, ahogy belül, nekünk megfelel, amit érzéseink diktálnak. A jó fölényben van. Ha mégsem, javítani sosem késő.
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Kőgáz "Kőgáznak" lenni... szerintem... (napló-részlet)
- Nagyon szeretek egyedül lenni. Szerintem jobban, mint az...