Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintem már nem éri meg jó embernek lenni. fórum

Szerintem már nem éri meg jó embernek lenni. (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
32. Érdekes73 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 10:53
Magadért légy jó nem azért mert megéri.
31. krisztikrisz (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:02

Ne azt nézd hogy mi éri meg! Hanem szívből tedd ami neked jó, ha szeretsz segíteni!

#jónaklenniJó

30. Alnisa
tegnap 07:28

Sztem se, de ettől még én is jó vagyok.

Nem taposok el senkit, próbálok minél empatikusabb lenni és ember maradni.

29. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 05:47

Nem-e?!

Szerintem ez nem választás kérdése.

tegnap 00:46
Pedig jónak lenni jó.
tegnap 00:32
Nem a jóságot kell megváltoztatni, vagy megkérdőjelezni, hogy megéri-e és megtagadni magunkban, hanem meg kell tanulni fellépni azokkal szemben, akik ezt ki akarják használni. Sajnos vannak olyanok, akiknek ha "adsz" egy falatot, akkor az egész kell, sőt természetesnek veszik, és onnantól részükről mindig elvárás, hogy csak adj és adj.
26. tien (válaszként erre: 25. - Teletabby)
tegnapelőtt 21:13

Értem miről beszélsz.

Azért is csodálkozom rá a jóságra ,mert nekem nem mindig jön zsigerből.

Nem úgy mint a férjemnek.Ő a földre szállt angyal.

(néha keresem a hátán a szárnykezdeményeket☺️)

Csodálatos érzés egy ennyire vegytiszta "jósággal "

együtt élni .

tegnapelőtt 20:18
Szeretnék emberséges ember lenni. Talán esetleg jó lenni. De az ember önző, saját magával pedig elnéző. Addig még nyugodtam alszom és nem ártok, talán beleférek a " normába". Soha rosszabb embertársakat, és esetleg jobb lehet a világ!
24. Ruslan
tegnapelőtt 20:09

Biztos az vagy? Gondold át jobban. Azt is gondoltam, hogy mindenki azt írja, márpedig ő kivétel, vagyis jó. Ez nem így van, mert az ember kettős és senki nem bűntelen. Másokban a hibákat könnyebben észrevesszük.

Bizonyos mértékig érdemes jónak lenni, amíg nem tudnak kihasználni. Alapigazság, hogy ami az egyiknek jó, az a másiknak rossz. Én megeszem a csirkét. Nekem jó, neki nem. Kirúgnak az állásomból. Nekem nem jó, de aki a helyemre lép, annak igen. Sőt ha egy nagyon morbid példát írok is, mint például gyilkosság, az elkövetőnek valamiért jó, mert kielégíti a vágyát, hiszen magára nézve okkal tette. A lényeg ezekben az, főleg az utóbbi példára vonatkoztatva, hogy fel kell tudjuk ismerni, nem árthatunk másoknak úgy, hogy ők nagy árat fizetnének érte. Főleg nem magunk szórakoztatásának céljából.

tegnapelőtt 19:23
Jónak lenni mindig jó. Hidd el, előbb utóbb kifizetődik! A nyugodt alvás kifizethetetlen!
tegnapelőtt 18:46
Sosem azért voltam jó, mert megérte.
21. K-né Zsóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:59
Nem baj, ha nem vagy jó, csak ne légy rossz!
tegnapelőtt 13:09
Kinek hogy. Nekem megéri. Mindig boldogan vagyok jó valakihez. Ha néha viszonzásra is talál, az meglepi, és dupla boldogság. Önző módon az számít a legjobban hogy az én lelkiállapotom milyen.😀
19. vigyefene (válaszként erre: 17. - Levarosbukta)
tegnapelőtt 12:56
Arra hogy ő lett az egyik kivétel.
tegnapelőtt 12:53
Sziasztok :) Nekem ambivalensek az érzéseim ezzel kapcsolatban. Arra jöttem rá, hogy vannak emberek akiknek ha segítesz, akkor jó vagy, de ha nem, ne adja Isten te kérsz segítséget, akkor eltűnnek. Viszont vannak olyan emberek akik hálásak bármilyen segítségért, legyen az egy bevásárlás, egy hivatalos intézkedésben való segítés, egy kis házi süti vagy kis kedvesség, mindig örömmel veszik :) Nekik érdemes, miattuk érdemes... Azzal viszont nem értek egyet, hogy azt kapod mit adsz, mondjuk nem is azért segít az ember, de azt aláírom, hogy viszonzásként egy mosoly jól esik az embernek :)
17. levarosbukta (válaszként erre: 11. - Vigyefene)
tegnapelőtt 12:51
Aztán szegény Nyilas Misi is mire ment vele?
16. Sirga (válaszként erre: 4. - Ildi)
tegnapelőtt 12:47
Csatlakozom ...
15. vigyefene (válaszként erre: 14. - Neee)
tegnapelőtt 11:52

"Mert ahogy Te szeretsz, úgy szeretnek mások.

Úgy lesz ellenséged, úgy lesz jó barátod."

14. Neee
tegnapelőtt 11:50

Mért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!

Mért ne legyek tisztességes! Kiterítenek úgyis.

13. Érdekes73 (válaszként erre: 4. - Ildi)
tegnapelőtt 11:48
Így van :)
12. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:44
Nem éri meg, de ez van. Az ember nem tud kibújni a bőréből.
11. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:38
Kérlekszépen, már Móricz Zsigmond is azt ajánlotta, hogy légy jó mindhalálig. Kész.
10. tien (válaszként erre: 7. - Ildi)
tegnapelőtt 11:34
Igen.
9. _zsuzsina_ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:38
Egyáltalán nem, de én még az szeretnék maradni.
8. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:16
Aki így gondolkodik, hogy "nem éri meg", az nem is az. Ezt nem tesszük mérlegre.
7. Ildi (válaszként erre: 6. - Tien)
tegnapelőtt 10:12
Igen..a baj csak a " néha".
6. tien (válaszként erre: 4. - Ildi)
tegnapelőtt 10:10

Néha meglep az emberi jóság.

Civilek segítenek embereken,állatokon.

Nehéz és szép feladat.

5. L’Engel (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:07

Ha másért nem is, magadért megéri. A szeretteidért, a téged körbevevőkért. Így is annyi rossz van ebben a világban, miért kéne nekünk is beépülni abba a gépezetbe?

Jónak lenni kölcsönös üzlet. Te is jól jársz, hisz kellemes érzéssel tölt el, ahogyan az is, akivel jót cselekedtél.

4. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:02
A mai világban pont a rosszindulatú,carkeverő,sokszínű ,s.nyaló "emberek" - nek áll a világ.Ettől függetlenűl inkább maradok olyannak aki tud tükörbe nézni.
tegnapelőtt 10:00

Ha kifizetődést, hálát várok, bizony sokszor nem.

De tegyünk úgy, ahogy belül, nekünk megfelel, amit érzéseink diktálnak. A jó fölényben van. Ha mégsem, javítani sosem késő.

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook