Szerintem 2020 egy új korszak kezdete, bizonyos értelemben... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Rossz volt. Az én életemet annyiban befolyásolta, hogy nem fogadtam az ügyfeleimet itthon (már sok éve itthon dolgozok saját vállalkozásban, és ide jönnek havonta egyszer). Szóval bezárkóztam én is.
Van a családban rokon lány, 2020. januárban hazajött Kínából (3 éves ösztöndíjjal ment ki egyetemre). Akkor még ki gondolta, hogy végigsöpör a világon...
Van két kis iker is a rokonságban, a 3 év ovis évük ráment erre (eleve betegesebbek, mint az átlag, úgyhogy a gyerekorvos is azt mondta, ne vigyék őket a szülők, ha lehetséges, velük meg 6 évig otthon lehetett amúgy is az anyuka).
Nekem annyi, hogy barátnőmmel a színházak elmaradtak (minden idényben szoktunk menni 3-4 alkalommal). Emlékszem arra is, hogy ültünk az utcán, ott ittuk az elviteles kávét, így tudtunk beszélgetni.
Hát, volt egy ilyen időszak is...
Képzeld. Még azt is felajánlották, hogy betesznek (na jó elvisznek) egy autóba és mehetünk is. 😳
Mondom mijafac??? Ezek azt hiszik , hogy olyan nyomi vagyok, hogy nem tudnék beülni a kocsiba és elmenni, HA akarok?
Baszki😳
Minket csak teszteltek,nem volt kötelező az oltás .(Németország)
Ismerve a férjem inkább kirúgatta volna magát.
Nem érzed a következményét?
Én baromi drágán veszek mindent és nagyon magas lett a rezsim.
A hitelmoratórium és a kamatstop miatt évekkel tovább kell fizetni a hiteleket. Persze, akkor az emberek azt gondolták, hogy szuper a moratórium, most meg háborognak.
A jegybanki alapkamat 0,75% volt, most meg 13%.
Gyülekezésjognál a tüntetésekre gondolsz? Hát azt, amúgy sem csinálják az emberek. Néhány százan időnként kivonulnak, de az inkább más, mint tünti. Soha senki nem áll a tömegbe, akkor sem, ha valóban változtatni kellene. És hát, nevetgélnek rajtuk...
Vagy a bulikra gondolsz? Azok voltak akkor is. Hány olyan buliról tudok, aminek a vége az lett, hogy a résztvevők fele kovidos lett.
Az üzletekben senki nem tartotta a távolságot és minden nap rengetegen voltak. Igaz, volt miből vásárolni, hiszen nem kellett fizetni a hiteltörlesztést.
Mozgás szabadság? Akik külföldön dolgoztak, ugyan úgy hazajöttek hétvégén, ahogy előtte és utána, majd hétfőre visszamentek dolgozni. És hát, nyaralni is jártak az emberek, ahogy minden más utazásra is megvolt a lehetőség.
Te tényleg elhitted, hogy bármit beszűntettek? Én nem vettem észre semmi ilyet, csak duma volt az egész.
Valóban olyan,mintha meg sem történt volna a covid.
Akkor mi a férjemmel a családainktól 1500 km -re éltünk.
Iszonyatosan féltettem őket ,naponta kértem tőlük helyzetjelentést.
Mi a férjemmel megúsztuk,oltás nélkül.
A családom megfeküdt,hetekig nagyon betegek voltak.
Húgom férje kórházba is került.
Én még életemben így még nem féltem.
A vírusnak voltak következményei, sok ember életére (lényegében mindenkiére) vagy így vagy úgy kihatott. Van, akinek nehezebb volt a megélhetése, sokan belehaltak, vagy ha túl is élték, akkor akár az alapbetegségük felerősödött vagy lett új problémájuk, sokan elvesztettek embereket...
Milyen egyéb következményeket hiányolsz?
12 órát volt rajtam naponta minimum, nem fulladtam meg.
Egyeseknek még jót is tett hogy nem látták. :D
További ajánlott fórumok:
- A legidegesítőbb reklám szerintem...
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- A legszebb szerelmes dal szerintem...
- Keressünk tágabb értelemben palindrom szavakat!
- Kukába a mosódióval, szerintem!
- Mit tennétek, ha nem tudnátok eldönteni, hogy a párotok hazudik-e vagy nem?Arra gondolok, hogy szerintem ismerkedik titokban más lányokkal.