Szeretnék utazgatni, de férjem inkább itthon ül. Jogsim... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Kedves Fórumnyitó.
Írj rám privàtban ha gondolod, mert hasonló cipőben járok és társulhatnék ha egyeztetünk ki hol lakik..stb. 😁
1, Honnan veszed, hogy nincs autójuk?
2, Nem kell mindent annak alárendelni, ami "mondott" a férj ...
Nem kell bevonni minden 60 év felettitől.
De a fórumindító írta, hogy a férje még az utazásra is azt mondja, hogy nincs pénz ilyesmire.
Akkor egy több százezres jogosítvány szerzésre, utána autó vásárlásra és fenntartásra szerinted mit mondana?
Abban az esetben kerül ugyanannyiba, ha le tud vizsgázni ugyanannyi gyakorlati órával mint egy huszonéves.
A plusz vezetési órák sokat dobnak a tarifán.
Tényleg? Akkor vonjuk be az összes 60 évestől?
Az ára pedig nem a mi dolgunk.
Mi az, hogy nincs pénz ilyesmire?
Gondolom a család megélhetéséhez szükséges pénzt nem ő biztosítja egyedül.
Van saját jövedelmed, miért ne használhatnád fel úgy, ahogy neked teszik?
60 éves kor nem a legideálisabb a jogosítvány szerzésre.
Az áráról nem is beszélve.
Kösz, ez így szépen sorjában kivitelezhető.
Azzal kezdődött az egész, valamikor, sok évvel ezelőtt, hogy kerültem a konfliktusokat, sajnos mostmár még inkább. Inkább nem szóltam, nem mentem, csak ne legyen vita, és így ritkán volt, viszont nem is éltem. Sokszor azzal jön, hogy nincs pénz ilyesmire.
"tényleg ennyire semmi vagyok?!"
Hagytad, hogy a férjed azt csináljon belőled. Amíg nem érzi benned a erőt, nem is fogja abba hagyni. Amíg hagyod magad irányítani, elnyomni, addig meg is fogja tenni.
Addig fog cirkuszolni, amíg az hat rád. Nem vagy egyedül a repülőn, még egy magángépen sem. 😜
Kezdd kicsiben, egynapos buszos kirándulás itthon, vagy csak simán utazz el egy másik városba vonattal. Kicsi program is elég, városnézés, egy mozi, egy színház. aztán amikor az már komfortos, jöhet egy egész hétvége, stb.
Csinálj bármit, amit a házasságod előtt szerettél csinálni. Vegyé legy füdugót és jól láthatóan dugd a füledbe, amikor rázendít. Előtte viszont mondd el neki érthetően, nyugodtan, hogy elég volt abból, hogy miatta nem mész sehova. Neki jó szórakozást, vacsora a hűtőben.
Mindenkinek köszönöm a tanácsot. Elég lúzernek érzem magam, hogy csak most vettem észre, hogy elszaladt az élet. Nem biztos, hogy egyedül el mernék indulni, ha valami, bármi történne, nem éppen balesetre gondolok, úgyis én lennék a hibás. Az egészségem sem túl jó. Talán a barátnőmmel...de nála meg egyéb gondok vannak. Nagyon félős és határozatlan lettem a sok év elteltével. Repülőgépre sem ülnék egyedül, el sem tudom képzelni. A tömegben is nehezen találom fel magam.
Így meg csak ábrándozom, milyen jo lenne.... tényleg ennyire semmi vagyok?!
Drága Anyósom 60 elmúlt mikor megszerezte a jogosítványát...Iszonyatos sok munkát beletett, de nagyon büszkék voltunk rá és Ő is magára, minden joggal.
Miért a szerint döntesz, hogy a Férjed féltékeny lesz? Majd megemészti és lehet így legalább rájön, hogy jobb lett volna Veled tartani. Élj úgy, hogy ne bánj meg semmit. Menj és utazz, láss világot, amíg még mozogni tudsz. Az Ő döntése az ő döntése, a Tiéd meg a tiéd. :) Nem vagytok összenőve.
Kellemes nyarat! :)
Féltékeny lenne? Na és? Ha annyira számítana neki, veled menne.
Ne az ő önzése miatt maradj le a jó dolgokról.
Vonat ,busz és repülőgép.
Minden adott ahhoz,hogy elindulj világot látni.
Nem kell hozzá jogosítvány.
Féltékeny? Hát legyen. Mi sokszor utazunk el a másik nélkül és egyikünk sem féltékenykedik a másikra.
Vágj bele, nézz ki egy utat amihez kedved van és menj.
Barátnőm mindég szeretett volna utazni, de a férje (állítólag pánikbetegsége miatt) soha nem mentek. A munkahelyi útjait is legszívesebben megtiltotta volna. Barátnőm szolgalelkű Teréz anya így nem ment sehová, körülugrálta, majd 2 évig ápolta a férjét, 1 évig siratta, de minek. Azóta folyamatosan úton van, megy ahová csak szeretne és nagyon jól érzi magát.
Ne várj a "megoldásra" menj, még lehet, ő meg gubbasszon otthon és egye az irigység, megérdemli.
Hát akkor féltékeny lesz.
És?
1, Miért ne szerezhetnél jogsit?
2, Az, hogy ő féltékeny azért, mert te utazgatsz, az az ő baja. Nem a tiéd abban az esetben, ha menni nem akar veled soha, sehová, azaz nem nézi a te vágyaidat.
Újra kérdezem: és?
Az én férjem is "itthonülős", de igazán nem tud meghatni. Ha menni akarok megyek és kész.
Mondjuk nekem van jogsim és tudok menni a barátaimmal és a családommal is, ha úgy akarom;)
Féltékeny lenne? Mire? Arra, hogy megcsalod? Hát meg is érdemelné;)
További ajánlott fórumok:
- Levél a férjem szeretőjétől...mit szóltok?
- A férjem szerelmes...másba
- Nincs itthon a férjem. Megint beengedem a macskát a...
- Ha a férjem kimenne Németországba dolgozni, én itthon kapnék minimálbért? Vagy ez nem így van?
- Még nem mondtam meg a férjemnek, hogy hétfőn nem alszom itthon.
- XX. kerületi nyugdíjast keresek itt az oldalon, aki szintén szeret sokat kirándulni, és utazgatni.