Szerelem a karantén idején (beszélgetés)
Gondolom ismerkedni azt lehet, amiről szól eredetileg a fórum.
Elégszer forgattátok ki a szavaimat. Amen.
Jól áthárítottad a az eredeti beszélgetést és nem kötekedést magatokra gyorsan a szerelmes párokról:-)))
Senki nem vitatta, hogy felnőtt, dolgozni akaró, tudó embereknek dolgozni kell járni. Egyszerűen az volt számomra furcsa, hogy egyik kommentedben azt írtad, hogy nem tartod helyesnek, hogy a lányod eljár 50 km-re a barátjához, a másikban pedig, hogy hát szerelmes....menjen.
Nem lehet szerelmes pár hétig érintés nélkül?
Több száz ezren szeretnek (nem csak szerelemmel) virtuálisan, online, mert gondolják és esetleg tudják, hogy egy 15 éves asztmás is belehalhat egy 22 éves fertőzésébe, ahol már nem elég a pipa, vagy az inhaláló...
De igazad van (nehogy azt gondold kötekedek!)!
A szerelem mindent legyőz!....csak ezt a vírust sajnos az sem, de sebaj.
Az ilyen kóricáló emberkéknek (nem csak épp a te lányodra!), akik egy intim együttlétért jelenleg túl sokat kockáztatnak, aláiratnék egy papírt, melyben lemondanak saját maguk és családtagjaik orvosi ellátásáról úgy egy évre.
Nem, nem tettem szóvá sehol, hogy dolgozni jártok. Vannak szolgáltatások, amelyekre szükség van.
Én a gondolkodásodat tettem szóvá.
Te tetted közé. Ne volt ebben semmi kötekedés.
Csak míg vannak, akik valóban otthon ülnek, addig mások vannak olyan felelőtlenek, hogy tudtukon kívül fertőznek másokat.
Ahhoz, hogy az ember ne essen pánikba ismeretek kellenek. De ahhoz is, hogy okosan viselkedjen.
Szerintem neked is szükséged volna még információra, hogy ne ilyen felelőtlenül gondolkozz.
Ez îgy van.
Lányom barátja home officeban dolgozik ő sem találkozik senkivel.
Csak az vessen rájuk követ aki egyáltalán nem találkozik senkivel. További kötekedèsre nem válaszolok, mert nincs èrtelme.
És a lányod barátja hány emberrel találkozik?
Valóban, nem kell betojni.
De én a közeledbe nem mennék azok után, amit itt leírtál.
Képzeld, gyermekek, fiatalok is megfertőződnek, akik látszólag makk egészségesek. Nagyon sok fájdalom, mire legyőzik vagy meghalnak.
Sosem tudhatod, hogy mikor vagy már fertőzött, mikor fertőzöl másokat.
Párom a munkahelyén találkozik napi szinten vagy 100 emberrel. Én is a családon kívül 5-6 emberrel, ha nem foglalkozom az ügyfelekkel. A lányunk egész héten itthon tanul, csak kettőnkkel találkozik. Autóval megy, jön a két ház között, senkivel nem találkozik, csak a barátjával.
Bár látom itt a fórumban lassan már azt is kitalálják hogy neten, vagy telepatikus úton is terjed a vírus. Annyira nem kell betojni tőle. A vírus önmagában nem halálos. Csak akkor, ha már amúgy is rettentően le van gyengülve az ember immunrendszere. Friss műtét, vagy komolyabb betegség. Nem véletlen hogy sok az idős a halottak között.
Az időseket mi is elkerüljük, mert a munkánk miatt szinte biztos hogy nem ússzuk meg mi sem. Apósom velünk élt, de elköltöztettük, és gondoskodunk róla, hogy ne kelljen neki sehova menni. Csak szabadban, több méter távolságban váltunk pár szót, mikor viszünk valamit. Szüleim szintén. Az élet nem állhat meg. Ha mindenki otthon marad, egy hónapon belül összeroppanna a magyar gazdaság. Akkor pedig a biztosnak hitt nyugdíj, segélyek is veszélybe kerülnek. Nem csak magunkért dolgozunk, hanem mindenkiért. Nem hinném hogy pont azon múlna bármi, hogy egy szerelmes pár találkozik heti egyszer. Pécsett, és nálunk is vannak karanténban. Bár honnan össze lehet szedni, és mi szülők vagyunk nagyobb veszélyben, és nem tőlük.
Értem én, csak nem tud otthon megülni a popóján, mint sokan mások.
Bár azok akik a tóparton, tescoban vannak, nem hiszem, hogy hozzátok mennek utána, míg a lányod a mászkálásával igen.
Gondolom érted a különbséget.
De természetesen a ti életetek, egészségetek!
Mivel a feltett kérdéseimre nem válaszoltál, úgy gondolom, a felvilágosításod nem sokat ér.
Ettől függetlenül legyen szép estéd, további kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
Köszönöm, hogy tájékoztattál arról, hogy az internet nem csak a HOXA-ban merül ki. Erre magamtól sosem jöttem volna rá.
A probléma felvetését nem kötözködésnek szántam, és nem kérdőjelezem meg mások tudását.
Csupán a gondolataimat, kérdéseimet írtam le ide.
Neked is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
Ez gyönyörű volt!:D
Gyakorlatban hogyan néz ki?
További ajánlott fórumok:
- Mi jut eszedbe az előző szóról? Gondolkozzuk a szerelemben-párkapcsolatban.
- A szerelem halála....miért fordul el tőled az aki "szeret"?
- (CSAK) Idézetek - Szerelem, becsület, barátság, érzelem, csalódás, stb.
- Az első nagy szerelemre tényleg egész életedben emlékezel?
- Mi lehet a viszonzatlan szerelem karmikus oka?
- Ki lehet csak úgy szeretni valakiből, mi történhet egy szép szerelemmel, melyben mindketten azt hittük, a másik a nagy Ő?