Szeptembertől bölcsi, addig hogy szoktassam le a ciciről? (beszélgetés)
Akkor egyelőre marad a cicis elalvás napközben is.:)
Engem nem zavar hogy cicizék még, sőt.. örülök hogy ilyen sokáig van tejem.
Jaj ez nagyon ismerős!!! Ez tényleg így van hogy több év távlatából mindent szebbnek és jobbnak lát az ember.
A beleszólásokat meg el kell engedni az ember füle mellett, tudom sokszor nehéz, de meg kell próbálni. A szopizáshoz meg gratula!
Nekem is szoptak még a gyerekeim amikor oviba kerültek és valahogy az ottani délutáni alvással nem volt gond. Szerintem mert nem voltam ott...
Ne aggódj előre, az a lényeg majd megoldja az élet. Aggódjon az anyós.:)
Sziasztok! Mivel én is ebben a cipőben járok, megértem Mókust, de szerintem Neki az a baja tulajdonképpen, hogy a délutáni alvás hogyan lesz.
Én is azon agyalok hetek óta, hogy a gyerek hogy fog aludni a bölcsibe úgy, hogy azért a reggeli ébredős és az esti elalvós cici megmaradjon. Anyósom naponta esszel cseszeget már nem tudom mit mondjak neki úgy, hogy ráadásul én sem tudom mit csináljak. Fiam nagy szopibajnok, az aki fejen állva hátszélben is képes cicizni. Az enyém is szeptemberben kezdi.
Szia!
Szerintem nem kell emiatt leszoktatnod.
Az első lányom 3, a második majd 4 éves koráig szopizott. A harmadik lányom most 2 hós, remélem ő is sokáig fog szopizni. Szinte soha nem betegek!
De ha mégis úgy döntesz, hogy leszoktatod és nem sikerül akkor nem erőltetném a bölcsikezdéskor, mert az úgyis nagy változás lesz számára, a szopizás pedig megnyugvást nyújt majd neki...
Szia:) Ha csak a bölcsi miatt szeretnéd elválasztani, akkor szerintem nem kell, ha magad miatt is, akkor "elválaszthatod":)
Ennyi idős korban már értelmesek, lehet beszélgetni velük a dologról. (mondom én, akinek a lánya több mint 2,5éves koráig cicizett:D)
Kislányom augusztus 30-án kezdi a bölcsit, akkor lesz 21 hónapos, de elalváshoz még a mai napig cicizik. Délután és este is.
Le kell erről szoktatnom? Azért kérdezem,mert Olvastam olyat is hogy valamelyik gyerek a bölcsibe simán elalszik és csak otthon "követeli" a cicit.
Igazság szerint már próbálkoztam napközben cici nélkül altatni, 2,5órát sírt, néha elaludt 5-10 percekre a kezembe, másnap már inkább nem próbáltam..
Nekem kéne határozottabbnak lennem? Vagy hogy csináljam? Ti hogy csináltátok/csinálnátok?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam majd le a babámat a ciciről?
- Hogy szoktassam le 16 hónapos fiamat a ciciről?
- 1, 5 éves gyermekemet, hogyan szoktassam le a ciciről??
- 2 éves gyereket hogyan szoktassak le a ciciről?
- Hogyan szoktassam le a ciciről másfél éves gyermekem?
- 2 és fél éves lesz a kisfiam szeptember 18-án. Hogyan szoktassam le a pelenkáról?