Szenzoros túltöltődés - magas pulzust mi okozhatja? (tudásbázis kérdés)
A szívizom hibás idegi vezetése. Fiamnak 14 évesen jöttek rá.
Úgy sikerült, hogy kapott állandó EKG beutalót, és amikor nagyon magas lett a pulzusa, bárhol fogadni kellett nekik. Egy ilyen 180-as pulzusnál vették észre, akkor volt kimutatható. Gyógyítható, a hibás ideget kiiktatják.
24 órás gép volt rajta...2x , mert az első után egyáltalán nem javultak a tünetei és nem nyugodtam meg.
Nem ismerem, amit írsz. Az mi?
Semmi gond :)
Sajnos én nem tudok erre magyarázatot,nálunk is csak "találgatások" vannak. De hogy az a magas pulzus nem "normális" az bizonyos. Már hogy nálunk sem :(
Szerintetek okozhatnak egy aspergeres gyermeknek (15 éves) olyan fajta stresszt az őt érő szenzoros ingerek, hogy attól folyamatosan magas a pulzusa?
Kardiológiai vizsgálaton már voltunk, a szívével (EKG, ultrahang) minden rendben van. A pulzusa viszont az ébren töltött órákban, attól a pillanattól kezdve, hogy a szemét reggel kinyitja addig, hogy elalszik, nagyon magas (100-130 egész nap, Holter geppel nézték). Alvás közben teljesen normális. Ezért gondolt arra a kardiológus, hogy stressz alapú a magas pulzus.
Az én fiam viszont olyan halálosan nyugodt, hogy az már szinte idegesítő 😆😆😆
Jó eszű, jól tanul...tanulás nélkül is, szereti az iskolát, az osztalytarsait is szereti meg ők is őt. Ezért tudok csak arra gondolni, hogy valahogy az ingerekkel lehet baj. Valami megoldást kellene találnunk erre, de egyelőre nincs ötletem.
Pszichológust is keresünk, bár a fiam erről viszont hallani sem akar, na de addig is, hátha valakinek van ötlete.
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja? Erős fájdalom a derék jobb oldalán, ami sugárzik az alhasba is, és véres vizelet?
- 5 hós baba alvásproblémáját mi okozhatja?
- Mi okozhatja az egyenes haj hirtelen hullámosodását felnőttnél?