Szentendre, a festők városa (beszélgetés)
Sziasztok!
A neten keresgélem a Marcipángyár nyitva tartását és a belépő árakat, de nem találom. Esetleg tudnátok segíteni?
Köszönet érte: Rita
Hi mindenkinek.
Én is szentendrén élek.
Édesapám fölépített saját erőböl egy házat.
Sok munka volt vele.
A telek a Római temető utcában van.
Csöndes békés környék volt.
Majd jött a VSZ rt és egy bűzölgő szemétdombot helyezett le a családi házaktol 10 m re.
Patkányok és külömböző rákcsálók lakták el az utcát.
2008 ban a szemétdomb lángokra is kapott amit a TV is közvetített egy 2 percben.
Azután a szentendrei polgármester megígérte h nem lesz többet ott szemét.
Most 2009 et írunk és láss csodát mi van ott????
Hiába az írásos ígéret ennyit ér a szavuk.....::
Szia Donyta
Én az unokatestvéred vagyok, az Ágnes Budakalászról.Jó régen nem írkálsz ide,de hátha véletlenül mégis összefutunk.Szentendre valóban gyönyörű,én is és a lányom is ott születtünk.
Május 16. 15 óra - A négyszögletű kerek erdő
Öko Pack kiállítás
Budapesti Művelődési Központ, Etele út 55.
Május 26. d.e. 10 óra - Képzelt riport az állatok világában (musical paródia)
PMK színházterme
Szentendre, Pátriárka u. 7
Május 22. (péntek): Meghívás egy gyilkos vacsorára
Vacsorával egybekötött fórumszínház
Jegyár: 4500 Ft/fő
Kezdés: 19 óra
Vizes Nyolcas
Május 29. (péntek): Stand Up Comedy
Vacsorával egybekötött tehetségkutató humorest.
Jegyár: 4800 Ft/fő
Kezdés: 19 óra
Vizes Nyolcas
Ott születtem én
hol a nap mindig fénylik
Ott születtem én,
ahol sok a múltbéli álom
Ott ahol felnővén
gyarapodott családom.
Ott, hol az életem hagytam,
szívem visszahúz mindjobban.
Rég volt minden, de visszatérek,
s a síron túl is üzenek, Néked!
Én nem lakom Szentendrén de egyszer voltam ott és eldöntöttem ha egy mód és lehetőség lesz rá ott fogok élni:))))
Valahogy nem tudom elfelejteni az ott látottakat olyan szép volt minden:)
én jártam szentendrén egy iskolai táborban és szerintem szép hely de az a táborhely olyan volt hogy éppen ott ázott be ahol a barátnőm ágya volt
:)
Köszönöm. Látszik, hogy már nem ott élek sajna... De az is nagyon közel van hozzá, ha esetleg valaki keresné el nem tévedhet, csak 100méter lehet a különbség...
Boldog Karit Kívánok!!!
Kiállítás - Barbizon francia és magyar ecsettel
szept. 27. - jan. 6. - Ferenczy Károly Múzeum - 2000 Szentendre, Fő tér 6.
Barbizon egy kis falu Párizstól délre. A természet közelsége, az erdők hűvöse számtalan festőt csábított ide a XIX. században a francia fővárosból, hogy itt alkothassanak: Théodore Rousseau-t, Jean-Baptiste-Camille Corot és követőiket.
A Barbizonban tevékenykedő alkotók új stílust teremtettek: a természettel való találkozás, a magány keresése, a részletek tanulmányozása nyomán művészetük a naturalizmus felé fordult.
Ez a szemlélet messze túllépett a kis falu határán, és Európa más részein is felütötte a fejét: Olaszországban, Svájcban, Hollandiában, majd Magyarországon. Barbizon hangulata hazánkban is számos festőt megragadott, például Munkácsy Mihályt, Paál Lászlót vagy Deák Ébner Lajost. Az ő és francia kortársaik munkáiból válogat a kiállítás, melynek segítségével felfedezhetjük a tájképfestészet mestereinek világát.
www.pmmi.hu/barbizon/
Kultúrális programajánló:
"A templomokra rávillan az alkony,
A kusza város csillag bíborában,
Csobban a Duna lassú vize halkan"
(Vas István: Szentendrei elégia)
Szeretném ha ez a topik Szentendréről szólna az ott született élményekről és művészeti kalandokról.
A művészet egy igen kellemes és hasznos kikapcsolódást segítő program is lehet, ha azt megfelelő tudásanyaggal bővítjük.
Remélem kapcsolódtok ehhez a topichoz és Szentendrére ha bárki elmegy nem csak a Marcipán Múzeumig jut, de a többi híres magyar festőművész alkotásait is megtekinti. Kovács Margit, Czóbel Béla, Barcsay Gyűjteményt is.