Macskakő (nem csak) Szentendrén... (beszélgetés)
Nagyon szeretem a macskakövet.Nagyon hangulatos és romantikus.Szívesen utazom ilyen helyekre bármikor.
Ha engem kérdezel:nagyon jókat mosolygok a pályaudvarok sima betonzatán tűsarkú cipőben lábujjhegyen topogva,billegve,egyensúlyozva,erőteljesen koncentrálva bőröndöt huzogató nőkön...:)
:(
Hát bizony!
Nem is hiszem, hogy végig lehetne menni rajta egy beteg embernek egyedül a kerekesszékben.
Úgy olvastam macskanő XDDDD
egyébként Székesfehérváron pár cipősarkat ottfelejtettem :) főiskola, vizsgaidőszak amikor ugye illik szépen megjelenni... meg alapból szeretem a tűsarkút. nos.. pár szalaghúzódás és cipő sarokcsere után megtanultam járni ezen a kényes felületen :)
nem lehetetlen és tény hogy tartósabb és mindamellett szebb is a sima betonnál.. vagy rosszabb esetben aszfaltnál ami szépen meg is olvad a nagy melegben és a cipő tiszta kátrány lesz..
Engem a macskakő jobban idegesít az autóúton,pl. a Fővárosban:).
Egyébként a sétálóutcákat tényleg inkább térkővel kellene kirakni.
Még a díszkő burkolat sem teljesen síma...
A tűsarok nem arra való, hogy a városban járkáljanak :D Ez így volt 35 évvel ezelőtt is :D
Lehet, de viszont képtelenség egy női cipővel rajta végig menni. Az idősek se csinálnak mást, csak a talajt nézik, nehogy elessenek!
Biztos létezik olyan kockakő, amelyiknek a felszíne egyenes, és talán képesek is a burkolók úgy letenni, hogy lehessen rajta járni, de ezen képtelenség!
Jobban szeretem a macskakövet, mint a tömény betont... És mindegy, hogy Ausztriában, Olaszországban vagy Angliában.
A beton alatt nem lélegzik a talaj.
A napokban is mit láttam Szentendrén? Tele külföldiekkel, sok a nő is köztük, az idős ember, és mindegyik azzal van elfoglalva, hogy a lába elé néz, nehogy felbukjon.
A másik, hogy most, július közepén alakítják át a Főteret. Mindenütt munkások, betonkeverők, és a külföldiek csak ámulnak, hogy ez igen! Ezt épp most kell csinálni! Mert nem lehetett volna kora tavasszal felszedni, és mire itt a szezon, addigra készen lett volna! Nem, ezt így kell csinálni "magyar módra"!
Szégyenletes!