Szem körűl ki van repedve a férjem bőre. Mivel lehetne segiteni? (tudásbázis)
Igen a Cicaplast nagyon jó!
Nekem pár éve egy avonos szájfénytől lett olyan allergiás reakcióm, hogy feldagadt még a nyelvem is, ne tudjátok meg a számmal mit művelt... sebes-száraz-pörkös volt, simán szerepet kaptam volna egy horror filmben maszk nélkül is; arra csak a Cicaplast hozott enyhülést, a körömvirág, olívaolaj, sheavaj, gyógyszertári ápolókrém csak olaj volt a tűzre... (2 hétig a számat alig tudtam kinyitni a fájdalomtól)
akkor kenjétek be ezekkel, amikor fürdik!
a párában 10-15 perc után felpuhul a bőr és könnyebben fel tudja venni, be tudja szívni a mélyebb rétegekbe is a jótékony krémeket.
nagyon zsíros krém kellene neki, ha tudtok szerezni, szerintem a sheavaj nagyon jó erre. ennél a kókuszolaj könnyebb, de az is szépen segítene egy ilyen zuhanyzós felpuhítás után.
de sok idő beletelik, mire elmúlik ez a repedezés, mert a nem egészséges bőrnek egészen le kell hámlania, hacsaknem valamilyen tartósabb bőrbetegségről van szó
nekem volt ilyen, s mivel szem körül veszélyes (ekcéma amúgy), szigorúan csak 2 napig egy LEGLEGenyhébb szteroiddal kellett kennem (Advantan), majd Protopiccal kellett volna folytatni 2 hétig, de a 3-nál abbahagytam-olvasván a véleményeket róla. Már helyrejött, a böördoki testápolójával kentem azután, hogy ne száradjon ki újra. Veszélyesek a gyógyszerek, de ebben az esetben szerintem fontos, még mielöött más probléma is kialakul.
Viszont ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy csak úgy doki nélkül szabad kísérletezgetni, errefelé az a szokás, ha nincs idööpontod, akkor hajnalban ott kell lenni, kivárni 2-3órát és egyszercsak mégis sorra kerülhetünk. Szerintem egy fél szabadnap megéri, hogy aztán ne szenvedjen, én már alig tudtam lehunyni a szemem és csukva is folyton könnyezett...
Lehet ekcéma is.
Máshol nincs neki semmi a bőrén?
Pont az olívát akartam írni. Meddig kentétek vele?
Shea vajat lenne még érdemes kipróbálni, vagy gyógyszerész/háziorvos segítségét kérni.
További ajánlott fórumok:
- 4 hós szoptatott babámnak 2 napja nincs széklete, nagyon sír mit lehetne segíteni?
- Tudna valaki segíteni, hogy homlok és arcüreg gyulladást mivel lehetne eredményesen kezelni?
- Az arcomon kitágultak a pórusok. Mivel lehetne segíteni rajta?
- Hogyan lehetne egy ilyen barátnőt segíteni anélkül, hogy megbántanám?
- Tud valaki segíteni abban, hogy milyen tornagyakorlatokat lehetne végezni, ha szeretnénk a derekunknál és a csípőnknél vékonyodni, fogyni?
- Tud valaki segíteni abban, hogy hogyan, hol lehetne egy ritka családnév jelentését, eredetét megtudni?