Szavak, amitől feláll a szőr a hátadon!! (beszélgetés)
Ne mondd már, hogy a "Nagyi" szótól sikítani tudnál!
A nagyi, nagyika a nagymamák kedveskedő megszólítása.
Kifejezetten aranyosnak találom, talán mert jómagam is nagymama vagyok.
De hát tudjuk, nem vagyunk egyformák, nem is lenne jó!
Például a "mond" igét felszólítómódban egy "d"-vel írja.
Minthogy így is értelmes szó, nem jelzi az a kis piros hullámos sorminta a hibát!
Ha a válaszomban "mondd" szerepelt, akkor sem javítja, mert Ő egy intelligens kommentelő.😃
Kedves Ibolya43,
bizonyara igazad van a teszemszogedbol kiindulva.
De engedtessek megemliteni, mas szemszogok is vannak, mint az eremnek a masik oldala.
Tudok erre egy ismerosomet megemliteni, aki mar tobb mint 5 dekednel tovabb el mas nyelvu orszagban, ahol nem a hazank nyelvet hasznaljak.Voltam kozotte a csaladjanak.a csaladjaban mindenki tobb nyelven beszel. Azt a nyelv kavalkadot hallgatni, amit azok egymaskozt hasznalnak! Neha csak harom nyelv legrovidebb szavai kapcsolodnak mondatokka! Neha tobb, mert a Szlav nyelv szavai is mem-meg jelennek a Magyar-Nemet-Angol mellett... mindegy milyen nyelv szavait hasznaljak eppen, mert mindegyiket ismerik, fuluknek.
Csak aki nincs otthon a mas nyelvek berkeiben, azok ragaszkodnak ellene a mas szavak osszefonasait mondatokban. Azoknak hangzik idegen, mert nem ertik meg jelenteset. Neha kerdeztem, hogy melyik szohoz melyik nyelvet valasztottad? "Ami eppen szamra jon" Akkor ujra elismetelte a mondatot es csak akkor figyelt oda a szavai nyelv hangzasara...
Ha a hasznalt nyelvekben otthon erezzuk magunkat amiket a beszed kozben hasznalva van, abszulut mindegy melyikbol melyik szavait hasznaljuk.
[csak egy gondolat]
De miért?
Nem szereted megbeszélni a dolgokat? Én szoktam...
Az "átbeszélés" viszont nem tetszik továbbra sem. ...Az olyan, ami egyirányú kommunikációt sugall: addig beszéljük a "problémát", amíg bele nem törődsz, hogy az én álláspontom a helyes. (Tapasztaltam már, milyen is ez, és borsódzik tóle a hátam!)
Ott a pont.
Ennyi.
A felébredés helyett a megébredtem
A felköszöntés helyett, megköszöntés
Gondolom,azt jelenti,hogy valakivel összeköttetésbe lépek,magyarul beszélgetek.
Egyes emberek szeretnek idegen szavakat használni,gondolják,hogy ezaltal inteligensebbnek tűnnek.
Tutyi, süsü 🙄
(Kapucni helyett.)
További ajánlott fórumok:
- Ha felállsz a gép mellől mit fogsz csinálni?
- Összetett szavak szólánca
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon?:D
- Személyek, akiktől feláll a szőr a hátadon...
- Ki az a híres vagy hírhedt ember, Celeb, akitől feláll a szőr a hátadon és miért?
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon? - de jó értelemben!