Szabad-e siettetni a csecsemőt evés közben (cumi/mell ki és vissza)? (tudásbázis)
Nekem pont ezeket ajánlották annak idején, 2 napig éjjel-nappal szoptattam, a gyerek meg éjjel-nappal üvöltött, szerintem általában aki ezt tanácsolja, nincs tisztában vele, hogy mit beszél. Azért nem kerültem kórházba, mert orvos lévén a labor elkészülte után odaadták az infúziót, hogy otthon beköthessem magamnak. Begyulladt a mellem, teljesen ki voltam száradva, és kimerülve a nemalvástól. Tejem nem lett több egy milliliterrel se.
Persze én ezt nagyon vérszegényen csináltam, lehet, hogy az volt a baj, de szerintem akkor is képtelenség állandóan szoptatni.
Nem derül ki, miért ne lenne elég tejed, de...:
- amíg van valamennyi, addig bármikor visszahozható!! Csak szoptatni kell éjjel-nappal, ennyi a titka. :)) (A tej 40 nap alatt apad el teljesen.)
- ha a lányodon azt veszed észre, hogy nem szereti annyira a tápszert, akkor én annál is inkább törekednék az anyatej visszahozására, elegendővé tételére, mert hinnék a kicsinek. :)) Sokkal finomabb az anyatej a tápszernél. :)
- 8 hetesen még jóformán a szoptatás elején jártok, miért adnád fel???? A napi 5x80 meg ennyi idősen még elég is lehet. Ez persze súly és baba függő. ;)
- ha az anyatejtermelés mellett döntenél, akkor akár félóránként (ill. ahányszor kéri) nyugodtan tedd mellre, s mindkét mellből szoptasd!!! Minél több inger éri a melled, annál több tejed lesz! Persze nem árt, ha hiszel is benne, s nyugodt vagy! (Mennyit szopik még???) Lehet, szükséges lenne 1-2 nap kizárólagos szoptatás 10 percenként, hogy rendesen beinduljon a tejed. Kísérné ezt üvöltés is a pici részéről, de valamit valamiért...
- nagyon jó a homeopátiás URTICA URENS bogyó, de vigyázz, csak az 5CH kiszerelés a tejserkentő, más potenciák tejapasztóak!! Az 5CH-ból napi 1-2x5 bogyót érdemes nyelv alá tenni.
Remélem tudtam segíteni.
sziasztok van it még valaki? segitslget szeretnék kérni nem akar enni a 8 hetes kislányom sajnos tejem már nem nagyon van
igy tápszert adok neki de nem nagyon akarja enni de nem hioszem hogy nem szereti mert 80 akat napi 5 ször megesszi kérlek segitsetek
Egyáltalán nem szabad siettetni semmire, mert akkor nagyon rossz evő lesz, és a végén te fogsz megijedni, hogy valami baj van és beteg.
Valcsira halgass, mert igaza van, ha éhes, akkor úgy is fog enni.
Én jártam igy a fiammal. A doki minden kütyüt felirt, hogy étvágya legyen. Na minden volt csak étvágya nem.
Aztán gondoltam, majd jelez, ha éhes, vagy elveszi az ennivalót ha kell neki. És igy is lett.
Es ha a cumisuveget kicsereled cumira? Lehet, hogy egyszeruen imad cumizni. Szerintem ez az elteszem ha nem eszel csak nagyobb, 1-1.5 eves babaknal mukodik, picik inkabb ketsegbe esnek tole.
Lehet, hogy Hoxanak van igaza, es tenyleg egyszeruen nagyon elfarad meg az evestol. Masreszrol a babaknak a tokeletes harmoniat te jelented, megoleled, odasimul, cumizgat kozben, a babaknak ez a tokeletes boldogsag. Nem csoda, hogy minel hosszabbra akarja nyujtani. Tarts ki, szerintem ha sietteted csak rosszabb lesz a helyzet, meg gorcsosebben fog ragaszkodni hozza. Ha kielegited az igenyeit megnyugszik es szepen fokozatosan 'elenged' majd.
További ajánlott fórumok:
- Van mód arra, hogy örökbefogadott csecsemőt szoptasson az örökbefogadó anya? Be lehet valahogyan indítani a tejtermelést?
- Ti mivel takartátok be az újszülött csecsemőtöket a kiságyban?
- Megvédi a csecsemőt az anyatej a rubeolától, bárányhimlőtől, ha az anya átesett ezeken a betegségeken?
- Mibe kell tenni egy 2 hetes csecsemőt, ha autóval akarunk menni?
- Igaz, hogy csecsemőt/kisgyereket nem szabad termálvízbe vinni, mert káros számára?
- Gratulálok anyuka! Érett, egészséges csecsemőt hozott a...