Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
Sziasztok!
Mi újság?Hogy vagytok? 🙂
Nekem ott él az unokaöcsém, akit felneveltem ! Hazajön hozzánk, de már csak szánalomból, avagy szeretetből?-honnan a fenéből tudnám?
Én már túl öreg vagyok, mint egy bölcs Tölgyfa hozzád képest...-úgy hogy nagyon sok sikert kivánok neked is ott...-én már máshová megyek itthonról is el...!-talán ezért látogatnak onnan is ide el?
S nem trollkolok s nem is undokoskodok, pláne amikor azt sem tudom, hogy mi az...:D
Kedves Máska!
Te ugye nem élsz kint? De nagyon szeretnél, csak nincs rá lehetőséged....
Ezért itt trollkodsz olyanokra, akiknek ez sikerült.. :)
Tudok valamit esetleg segíteni, hogy jobban érezd magad és ne undokoskodj? :)
Gyere vissza...!! Ne ott éld meg a nyugdijas korszakodat, hanem itthon lubickolj a Welnes Hotelekben, abból amit tőletek nem loptak el...csak tőlünk? ...
Mehetek- e, mint egy átlag magyar bárkihez is lubickolni?-ugye nem!
Gyere vissza, itthon van csak a jövőd...-csak humorizálok...!
Oda ne menjél, hiszen őket is a migránsok lepték el, nem biztonságos ország...fordulj vissza, mert ott megerőszakolnak...:)
Sziasztok!
Munkát keresnék nyártól Göteborgban v környékén.
Pn van, nyelvtudásilag jelenleg erős SFI D.
Ha bárki tud esetleg valamit, kérem írjon!
Nagyon köszönöm!
Szia párom már nagyon ideges mert már egy hónapja elküldte a magyar jogositványt és a nyomtatványt befizettem a 150kr semmi választ nem kaptunk.
Nem tudsz valami tanácsot adni hogy hová tudunk fordulni megérdeklödni hol tart az ügyünk. A levelet ajánlva adtuk fel. Segitségedet előre is köszönöm.
kedves Attila!
Irtam önnek emailt a napokba,remelem megkapta.
Sziasztok, magyar középfokú nyelvvizsgához milyen szintet kell itt teljesíteni? Elfogadják otthon? Mik a tapasztalatok? Az SFI D alapfoknak elmegy?
köszi szépen
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy Linköping környékén lenne -e valaki aki néha tolmácsolni tudna nekünk,esetleg ügyintézésben segítene!Természetesen megfizetném tisztességesen !Itt dolgozunk kis magyar cégünkkel!Köszönettel Sári Attila
Kedves Fórum tagok!
Azt szeretném kérdezni,hogy Svédországban a személyi szám megszerzéséhez minden esetben szükség van arra,hogy legyen munkaviszonyom kinn? Én nyáron költöznék ki,de nincs még munkahelyem és az nem is lesz amíg nincs személyi számom (ha jól tudom).
A másik dolog pedig az egészségbiztosítás problémaköre... én szeretném magam után fizetni a TB-t kinn is, addig amíg nincs munkám. Ehhez az E 104-es nyomtatványt kell kitöltenem ha minden igaz.Ezzel van esetleg valakinek infója,hogy hogyan működik?
Előre is nagyon köszönöm :)
Kedves Softly!
Köszönöm szépen a válszodat sokat segitett.
Kedves fórumozók!
Szeretnék segitséget kérni, 10 éve élek Svédországba már megvan a svéd állampolgárságom is .
Szeretném megkérdezni, hogyan lehet a magyar jogositványomat svédre cserélni.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ilyenek vagyunk!
Olaszországban a baleset környékén élő magyarok siettek segíteni mindenféle téren át...
:DDD
Köszönet!