Spanyolországba megyünk nyaralni, milyen alapvető gyógyszereket vigyünk magunkkal? (tudásbázis)
Az ajakírból nem az egyszerű, hanem a napvédő kell, én azt hiszem a roziban kaptam talán sulfleur és a faktor mindenképpen rá volt írva, min. 15-ös. Nem tudom most milyet lehet kapni.
Naptejből a legerősebbel kezdj, 30-al, és este nyugtató égésutánival kezeld le, mégha azt hiszed nem is égtél le, mert fokozatosan száradsz.
Jó beszerzést :)
Nagyon segitokeszek a patikakban, a parton es partmenti varosokban inkabb szunyogok es csotanyok vannak (nemreg Valenciaban lattam par hatalmasat rohangalni az utca kovezeten :( )
A nap nagyon eget 10- es 5 ora kozott, jobban, mint idaig barhol tapasztaltam. Ez amugy az egyetlen orszag, ahol nem kaptam hasmenest sem egyeb bajt, nagyon tisztak az etelek, a husokra kell csak figyelni, hogy rendesen megsussek oket, szeretik veresen talalni, igaz ezt a parom miatt tudom csak.
Nagyon köszönöm mindenkinem a segítőkészséget, és ezt a sok jótanácsot!:-)) elindulok beszerző körútra:-))
deva 55 köszi, hogy eszembe jutattad a napvédő ajakírt is. Azok közül melyik a legjobb?Szerintetek hány faktoros naptejet vegyet? 25-30?köszi előre is:-))
Én többször voltam Spanyolországban,de semmi rosszat nem tapasztaltam.Olyan tisztaság volt mindenhol.Görögország,Olaszország stb.elbújhat mögötte.A nap éget mindenhol, reggel és délután kell a partra menni.Délidőben szieszta.
La Mangán volt medúza,ott jól jött a csípésre való stift.
Nem vagyok orvos, de már jártunk Spanyolországban - iszonyú hőség tud lenni,mi csak az elejét kaptuk ki 47 fokkal/hőguta, légkondi okozta bajok/, -pillanatok alatt leégsz /napégés megelőzés, szerek napégésre/,
- utazásnál hányinger,
- rovarcsipések,
- nem tudom most már medúzájuk is van-e, mert a tenger azért nem olyan meleg, mint a görög, olasz ami elmedúzásodott, mikor mi voltunk nem volt,
-hasmenés /víz nem iható, a gyümölcsöt is palackos vízzel kell megmosni, jégkockával is vigyázni kell/
- sebek általánosságban, de a tengerben is ha köves partra mentek, vagy a homokban is bármi lehet /gyönyörű vénuszkagylók :), vagy tengerparti korzózás mezitláb /.
Így gondolom a patikaszerek közül vinni kell mindenképpen:
-Fájdalom és lázcsillapító ki mit szokott
-hasmenésre immodium, reasec
-hányás megelőzésre B6 buszos út előtt bevenni
-napégésre naptejeken kivül Irix v. Panthenol, v. Aloe Verás készítmény /pillanatok alatt leégsz, a szél miatt csak azt veszed észre, hogy húz a bőrőd, de este már marja a húsod is, vigyázz/
- szájra feltétlen faktoros, napvédő ajakír, mert felhólyagosodsz, mint a herpesz, ha már nem sikerült kivédened, akkor kenni kell gyulladáscsökkentő kenőcsel, nálunk a mindenttudó popsikenőcs volt a neogra... általános használatban mindenre,
- csípésre a napégésit, Ca pezsgőtabletta , ha kullancs egyszerű csipesszel kiszedni, és fertőtleníteni,
- sebellátásra szokásos /gyorstapasz mindenképpen/
- légkondis betegségre, meghűlés és köhögésre való szert pl.Aspirin plussz,
- hőségben hidegvizes zsebkendők tarkóra, lábra, csuklóra, legyező, mentolos rágógumik /sokat, mert kinnt vagy nem kapsz, vagy nagyon drága/.
Most ennyi jutott eszembe, de ki is lehet guglizni a házipatika, vagy nyaralási oldalakon.
Nagyon jól írtad.
Láz és fájdalomcsillapító mindenképpen.Calcium pezsgőtabletta az allergiára.Emésztésre Dipankrin,ha a sok finomság megüli a gyomrotokat.
Fenistil gél a napégésre.A medúza csípésekre az AFTER BITE -stift nagyon jó.Amúgy a spanyol patikában ugyanazon dolgokat megveheted.Nagyon szép patikák vannak ott.Én mindig megnézem.(szakmai ártalom).
Ha bármi gyógyszerre lenne szükségetek és a gyógyszer nevét esetleg nem értik,a hatóanyagot kell kérni.
De pl.Strepsil és Aspirin ugyanúgy van ott is.
Ha még kérdésed lenne írj privit nyugodtan.
Jó utat,jó pihenést!
Szerintem fájdalomcsillapítót,hasmenésre,székletrekedésre,csípésre való dolgokat mindenképpen + a szokásos gyógyszereket és ragtapaszt
ezek a legfontosabbak,de lehet hogy valamit kihagytam
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Horvátországi nyaralás alatt mire kell ügyelni? Mit ne igyunk és mit ne együnk? Valamint milyen gyógyszereket érdemes vinni magunkkal?
- Külföldre utazáskor milyen gyógyszereket lehet magunkkal vinni, mit ajánlotok? Kisgyermek is van a családban.