Sokszor kell pisilni...normális ez? (tudásbázis kérdés)
Ha igazán kell,akkor kimész és bemész.
:)
Látom régi a fórum, de valaki hátha ránéz...
Egyfolytában pisilni szaladgálok, pedig alig iszom folyadékot, és biztosan nem fáztam fel, mert azt felismerném. Nincs valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Már nagyon zavar :S
Én ezt találtam a gésa golyókról...
A gésagolyó eredetileg egyszemélyes elfoglaltság. A madzagra fűzött golyókat a hüvelyben kell elhelyezni, mondjuk otthon, nagytakarítás előtt. A diónagyságú gömbök el-el mozdulnak, s ez olyan érzetet kelt, mintha ki akarnának esni: a hüvely önkéntelen összehúzódással válaszol. A sorozatos izomösszehúzodások miatt pedig erősödik, feszesedik. Ez azonban nem megy egyik napról a másikra, és itt nem is nagyon lehet doppingolni. A gésagolyó bizony hosszabb távú befektetés.
nekem is az egyetlen tünetem volt hogy sokszor jártam wc-re pedig jó ha 2 dl-t megittam és mégis...
egy hét mőlva meg már forditva ittam 3 litert és egyszer mentem wc-re egész nap
Első körben urológus, aztán lehet, hogy belgyógyászhoz (nefrológus) küld el.
Az urológus a vizeletelvezető rendszerrel (húgyvezeték, húgyhólyag, húgycső) foglalkozik, a vesével kevésbé, az már a nefrológus szakterülete.
Szia, Kiki!
Ha tényleg csak másfél litert iszol egy nap, akkor nagyon sokat nem pisilhetsz ki, mert kiszáradnál előbb-utóbb. Olyan nincs, hogy napi 2 liter víz (folyadékfogyasztás + ételekben lévő víz + az anyagcsere során keletkező víz) jut a szervezetedbe, és 3 liter a vizeleted, mert akkor pár nap alatt kiszáradnál.
A vizelési inger viszont más kérdés: az tehát, hogy neked 10 percenként kell pisilni járnod, nem feltétlenül azért van, mert több vizelet képződik, lehet, hogy pl. a hólyagod befogadóképessége csökkent, így hamar megtelik, ezért kell gyakran WC-re menned, de a vizeleted mennyisége valójában nem nőtt meg.
Természetesen mindezekhez hozzá kel venni, hogy talán nem reálisan ítéled meg:
1. a folyadékfogyasztásod
2. a két pisilés közötti időtartamot (amit te most 10 percnek írtál)
3. a vizeletmennyiséget
A vizeleted színe milyen? (Halvány, sötét, szín.)
Ha kevesebb vizet iszol, lecsökken a vizeleted mennyisége?
:)))
nem rögtön cukorra gondolni:) van annál sokkal kellemesebb dolog is:)))
További ajánlott fórumok:
- SHEWEE-mert pisilni kell
- Nagyon görcsölök, szorongok, mikor vezetnem kell. Sokszor azt sem tudom, merre van a jobb és a bal.Mit tehetnék?
- Nem szól, ha pisilni kell, pedig nincs gond a WC-vel
- Sikerült valakinek egy alkalom után, fekete hajból vöröset csináltatni? Lehetséges hogy nem kell sokszor menni?
- A kisfiúknak mikor kell megtanulni állva pisilni?(És hová? bili: nehéz beletalálni, wc :túl magas)
- Mért kell sokszor pisilni mennem ha nem is iszok sokat?:S:$