Sokakat zavar az elpirulás! Újabban van egy műtét: Endoszkopikus mellkasi szimpatektómia. Ti alá mernétek vetni magatokat? (tudásbázis)
Szokták mondani, hogy bizonyos esetben jó, ha az ember elpirul... baj akkor van, ha már nem :D:D
Ez egy természetes jelenség. Ennek a kiiktatása kb. olyan lenne, mintha valakit zavarna a pislogás.
Teljesen ugyanez volt nálam. Csak akkor jött elő, ha több ember figyelt, mit mondok.
De minden szituációban, minden kérdésnél elpirultál a többen néztek, vagy aztér van olyan helyzet, amikor nem?
Mert én átgondoltam, hogy milyen szituban pirulok be, milyen kérdésektől, milyen témáktól, és gondolatban "párbeszédeztem magammal", majd a valóságban is elő tudtam pirulás nélkül adni hasonló szöveggel.
Teljesen jó a szöveg. Kivéve a 6. pont :D
Egyetértek veled, ezeket a kérdéseket át kell gondolni. Én is így csináltam. És ami a 3. kérdés, milyen helyzeteket akarok elkerülni, azt szoktam magamban átgondolni, esetleg kisebb párbeszédekkel (magamban), és a valóságban is sikerül. De tényleg. Már nagyon régóta kínlódtam ezzel a pirulással, de sikerült.
Én is nyitottam már ilyen témát. Régebben olyan beszélgetéseknél pirultam el, ami kínosan érintett. Az is jó, ha magadban, gondolatban elpróbálsz ilyen szituációkat, amikor ilyen téma jön elő.
Azóta tudatosan fejlesztem az önbizalmamat, és már egyáltalán nem pirulok el semmilyen helyzetben. (legalábbis amikben régen jól bevörösödtem). Meg kell próbálni helyesen visszaválaszolni, ha valaki erőszakosan vagy cikisen kérdezget.
Az ELPIRULÁS VALÓDI OKAI -MIELÖTT VALAKI MŰTÉTEN GONDOLKODNA
Elpirulás
Mielõtt a fájdalmas és az eltorzító jelekre kerülne a sor, finomabb jelzésekhez nyúl. A gyakori elpirulás egy olyan témát akar az érintett tudatába juttatni, ami ellen lezárta magát. A helyzetben van valami teátrális. Általában egy személyes élû témáról van szó, ami mondjuk egy viccbe csomagolva lebeg a térben. Az illetõ megpróbálja figyelmen kívül hagyni a témát, például úgy tesz, mintha egyáltalán nem értené a viccet vagy ha mégis, akkor sem lenne semmi köze hozzá. Mialatt a legszívesebben a padló alá süllyedne és láthatatlanná válna, õszinte és pillanatnyilag elvörösödõ arcbõre arról árulkodik, hogy az illetõ téma mégsem annyira közömbös a számára. Az égõpiros arc mágikusan magára vonja a figyelmet. Minél inkább ellenáll a tulajdonos a felismerésnek és megpróbálja elnyomni, annál vörösebb és forróbb lesz az arca. Mint egy világítótorony adja hírül a kínos igazságot. Amit az érintett nem akart elismerni, az félreismerhetetlenül kiül az arcára.
Hogy itt mi a feladott lécke, az világos. Csak arra kell az embernek késznek lennie, hogy az eddig semmibe vett témát felismerje és elismerje, hogy köze van hozzá, és akkor a piros lámpa kialszik. Amit normálisnak és természetesnek élünk meg, az nem kerget szégyenpírt az arcunkba. Amennyiben sikerül úgy elmesélnünk egy témába vágó viccet, hogy közben nem szégyenkezünk, akkor a téma integrálódott, és nem gyullad ki a figyelmeztetõ lámpa. Azt a témát, amelynek hallatán korábban kínosan éreztük magunkat és elfogott bennünket a szorongás, mostantól nyitottan és örömmel megélhetjük és életünk részévé tehetjük. Lám, egy látszólag jelentéktelen és ártatlan kis tünet is fontos tanulnivalókra és feladatokra m utat rá.
Kérdések
1. Az élet mely területei kínosak a számomra? Mi miatt szégyenkezem?
2. Melyek azok a gondolataim és érzéseim, amelyekért nem akarok felelni?
3. Milyen helyzeteket akarok mindenáron elkerülni? 4. Mit kellene éppen ezekben a helyzetekben megtanulnom? 5. Mit jelent a számomra a nyilvánosság és az, hogy a középpontban állok?
6. Hogyan tudnám az erotika témáját a fejembõl a szívembe és a nemi szerveim területére áthelyezni?
Még mi nincs?
Műtét pirulás,izzadás, kis cici, nagy cici, löttyedt popó, ránc,barna bőrszin, kínai szem,- ellen
Mert erre programozod be az agyad!
Ha azt mondod, hogy egyre erősödik, az agyad ennek megfelelően fog cselekedni.
Agykontroll
Inkább egy nagyszájú társaságban edzeném magam.
Még hogy műtét...