Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Soha többet Tik-Tok recept! Már a második landol a... fórum

Soha többet Tik-Tok recept! Már a második landol a... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

11. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:35
Nem tudom milyen a Tik- Tok, de nem követelmény náluk a realtiások betartása. Azt tesznek közzé, amit akarnak és bárki. Tehát szerintem se használd ilyen célokra.
10. globus (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
febr. 16. 14:19
Kertészeti katalógusban is láttam ilyent. Pl. a futómuskátli minden ága egyforma hosszú, és annyira dús, hogy levele nem látszik. Az eprek mind egyszerre érnek? Ilyen nincs...
9. jooeva (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
febr. 16. 14:13
Igen, olyanok, hogy túl szép, hogy igaz legyen....akár süti, akár egy kisboci vagy cica...de láttam péksütit is, hogy olyat senki nem süt. Akár körömmintáknál is látható, hogy emberi kéz olyat nem rajzol...
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 7. - Globus)
febr. 16. 13:27
Azért mindenhol talán (remélhetőleg) nem kell tartani tőle. De pl. recepteknél árulkodó, ha a képen olyan összetevő van, ami a receptben nincs, szerintem innen lehet a leggyorsabban kiszúrni. Túl tökéletes megvilágítás, furcsa, ismétlődő textúrák, tökéletes formájú bármik... Szokott hagyni 1-2 inkonzisztens részletet, elhomályosuló dolgokat amik beleolvadnak a háttérbe. De sokáig szerintem már ez sem lesz így, én még most úgy vagyok vele, hogy kiszúrom simán, de valószínű nem sok idő kell már, amire lehetetlen lesz megkülönböztetni.
7. globus (válaszként erre: 5. - Kacsahercegno)
febr. 16. 13:04
Képeken miből látszik? Tényleg érdekel, kezdek aggódni, lehet-e egyáltalán a netről bármit rendelni így. Most éppen érdekel egy spec. szemes kávé, de lehet, hogy átverés?
febr. 16. 12:11

Igen, némi tapasztalat nem árt.

Nem régen kitettek az fb-re egy süti receptet. Nagyon jól nézett ki, ki amikor elolvastam már az elkészítésből kiderült, hogy sosem lesz olyan, amilyen a képen van.

febr. 16. 11:00
Ezeket a Tiktokos recepteket nagyon át kell gondolni, mielőtt kipróbálja az ember. De mostmár a FB, Insta is tele van AI receptekkel, nem győzöm letiltani ezeket az oldalakat. Nem vagyok nagy konyhatündér, de a receptet elolvasva látni, hogy ha azt valaki elkészítené, nem lenne belőle semmi, főleg nem a képen látható dolog... Azt hagyjuk hogy a képen is látszik, hogy AI generált. Aki nem annyira szkeptikus természet, az viszont simán belefuthat ezekbe. A Tiktokosak meg sokszor simán kamu, kotyvaszt valamit, aztán a végén egy bolti/éttermi kaját mutat meg, hogy az lett belőle. 🤷‍♀️ Vagy csak jól néz ki, de ehetetlen, néha látok olyat ahol az arcukra is kiül amikor belekanalaznak, hogy mmmm de finom, közben alig várja, hogy kiköpje. :D
febr. 16. 11:00

Ha valami újat próbálunk ki, érdemes több receptet összevetni és hát kell némi tapasztalat is, hogy kiszúrjuk, hogy ha az összetevők aránya nem jó.

Egyszer régen próbáltam egy új bejgli receptet, már készítéskor is feltünt, hogy túl sok a zsiradék, de rutin hiányában nem korrigáltam....konkrétan tepsisüti lett belőle, mert szétfolytak a bejglik és nagyon zsíros is volt.

3. tumbo2 (válaszként erre: 2. - Globus)
febr. 16. 10:43
már attól is megrémülök,annyi liszt,annyi cukor,vaj.talán a zsíradék,inkább tej, az is sok,de a cukor?
febr. 16. 10:38

Ma már az is konyhás blogot nyithat, aki meg tud sütni egy tojást.

Látok olyan sütirecepteket, amiben benne van háromnegyed kiló cukor...20 deka a tésztában, 30 a krémben, 20 a tetején. Ezt megsütötték egyáltalán?

Kedvencem a spagettit csempéhez csapkodó műkörmös liba. Ha felragad, akkor megfőtt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook