Segítsünk egymásnak meglátni a JÓT ebben a helyzetben, mire jut több időnk, ha már nem mehetünk sehova és hogyan legyünk pozitívak! (beszélgetés)
és minden munkahely, ahol megoldható home office-ra áll át
vagyis gyakorlatilag alig járkálhat bárki az utcán
Én sem olvastam kijárási tilalomról, csak korlátozásról. Ez képtelenség is lenne.
"Bezárnak és digitális oktatásra állnak át az iskolák, csak a létfontosságú árucikkekkel kereskedő üzletek maradhatnak nyitva, és nem fogadhatnak vendéget a kozmetikusok, masszőrök, illetve fodrászok. Emellett a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét."
Helytelenül nevezik annak. A "teljes" a nap 24 órájára vonatkozik és nem arra, hogy indokolt esetben nem lehet elhagyni a lakást.
Végiggondolva... melyik állam vállalná azt be, hogy a polgároknak lakásra szállítja naponta az élelmiszert, gyógyszert esetleg vizet?
Ezt még Olaszországban sem tették, mikor egész tartományokat, városokat vettek karantén alá. Az élelmiszerboltok nyitva voltak és a szállítmányozás zajlott.
Sajnos, sokan csak a szalagcímeket olvassák.:(
kekszet, gyümölcsöt igen, de meleg, illatos ételt evőeszközzel enni nem lehet
nem gond, mert a Ráday utcánál dolgozunk egyébként, viszonylag olcsón lehet sok helyen enni menüt délben
de most ennek lőttek
este nem főzök, hanem leckézek a gyerekkel
sajtot jobb fajta szalámit zöldséggel lehetne vinni , este meg főztök otthon
Sokan csinálják igy hogy csk este esznek meleget
Akkor mindenkinek kötelező minden nap étteremben ebédelni? Nem vihetsz otthonról kaját, még egy szendvicset sem?
Még nem hallottam ilyen helyről, talán pár éve az MNB-ben volt ilyen,
Nincs Ausztriában "teljes kijárási tilalom".
Kijárási korlátozás van.
Nem tudom a rendelt kaja mennyivel drágább, mintha beülsz egy étterembe.
De nem ez volt a felvetés, hanem az, hogy nincs étkezési lehetőség.
Erre reagáltam. Írhattam volna azt is, hogy főzzön és vigyen magával.
Miért nincs étkezési lehetőség?
Rengeteg helyről lehet rendelni, válogathatsz kedvedre.
Nekunk alapvetoen jol jott (na nem a virus, de az intezkedesek, amiket hozott magaval). Marciusban szuletett meg a kisfiam, az apukaja azota itthon lehet velunk, igy a koztuk levo kotodes egeszen fantasztikus, konnyebb vlolt csaladda kovacsolodnunk. Mivel mi a baba miatt most ugyis kb. csak setalni jarunk, azt pedig lehet, igy az ujabb szigoritasok nem erintenek bennunket erzekenyen.
Volt a covid miatt nehezsegunk is termeszetesen, de igyekszunk a pozitivumokra koncentralni.
hát...? hová mehetünk?
mehetünk, ugye, dolgozni, hawai-dizsi-fanta, de pl. az ingyenes parkolás miatt most lehetetlen megállni, ezért múlt héten egyik nap fél órás körözés után megfordultunk és hazajöttünk home office-olni.
mehetünk dogozni, de pl. nincs étkezési lehetőség sem...
mehetnénk kirándulni, de sarat dagasztani a ködben, sötétben a fenének van kedve, ráadásul még egy kis forralt borra sem lehet beülni valahová, ezért inkább maradunk a popónkon
az uszoda, edzőterem zárva
futni október közepétől lehet, de nem ajánlott a sűrű szmog miatt - a kertváros gyönyöre, hogy a sok sóher fűt mindennel, ami éghető
kertészkedési szezonnak is vége, a cserepesek bent, dáliák kiásva, begóniák a pincében, csá kert, majd tavasszal talizunk
mehetünk - még - plázázni, de minek, nincs hová felvenni a cuccokat, csak fölösleges pénzköltés lenne
tehát marad a munka, házimunka, tanulás a gyerekkel, itthoni torna, néha benézek ide, este meg nézem netről a sorozatomat...
hát, király
"...ha már nem mehetünk sehova..."
Ilyesmiről nem hallottam.
Tudod Kedves Guruljka!
Többféle ember él:
-van, aki úgy érzi jól magát, ha hetekig nem kell!! kimennie a lakásból, mert szinte büntetésnek érzi, ha valami miatt mégis ki kell mozdulnia
- van, aki úgy érzi, büntetés számára, ha naponta nem tud, vagy nem lehet kimozdulni az emeleti panel 4 fala közül
És felesleges itt különféle cimkéket ragasztani a másikra csak azért, mert másként érez, másként gondolkodik, másként látja a dolgokat. Ez legyen mindenkinek szíve joga, és ne minősítsük a másikat ilyen-olyan jelzőkkel, mert egyáltalán nem biztos, hogy aki az észt osztja, annak van igaza.
A híradót én se nézem, de ez már régóta így van. (Tájékozódni más forrásokból is lehet.)
A jóra koncentrálni, igen, és lehetőleg nem szorongani, mert az semmit nem old meg.
"Ne egy isten háta mögötti faluból oszt az észt."
Már bocsánat: ez most parancs vagy csak egy "sima" kirohanás?
Ráadásul a "lábak megjáratása" is egy ok arra, hogy kint lehess. Sportolni is szabad a szabadban.
Szóval ezt is lehetne követni.
Egy kicsit lehet,de minden nap összes adását, minden csatornán tényleg felesleges :)
Annyit tudok tanácsolni, ha fent vagy FB-on, tiltsd le a huhogókat. Borzalmasan le tudnak húzni, és mostanában tényleg nincs más témájuk, mint belekötni az élő fába is. Mióta megtettem, szinte leállt az idővonalam! Rájöttem, jóformán csak ezek az idióták mozgatják.
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak...
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Akiket elkerül a gólya! Segítsünk egymásnak!Biztassuk egymást!
- Álomsúly megtartása-segítsünk egymásnak!