Segítsetek Macskások! Felmegy az asztalra a cicc! (tudásbázis)
Beszámolok a fejleményekről:
Abbahagyta. Cseréltem szárazat másik fajtára. Szerintem egyszerűen éhes volt, mert már nem ízlett neki, megunta, vagy valami gondja volt vele. Azóta nem mászkál fel.
Voltak macskáim az évek alatt (kb 20 összesen) ismerem a macskákat. 😊
És volt kutyám is, aki velem aludt. De nem egyszer ment fel a macska az asztalra, lopta el a kajámat, tette tönkre a cuccaimat. A kutyának is hullott a fekete szőre, nem volt olyan ruha, bútor ami ne lett volna szőrös. Akármennyire is szeretem/szeretjük a macskákat, én már nem akarok bentit. Elég volt.
Hát ez épp olyan, hogy amíg nem volt gyerekem, voltak elveim...
Én is úgy volam, hogy kutya, macska nem való lakásba (kutyáról még mindig azt gondolom).
Azután a covid alatt a kölkök kikönyörögték. Lett egy kis macskarisztokratánk (skót állfülű). Melőtt jött, alkottunk szabályokat, hogy nem jöhet hálóba, asztalra, fürdőszobába stb.
azután megjött és első éjjel sírni kezdett. Kmentem hozzá és amint felvettem, úy elkezdett dorombolni, mint egy kis porszívó. Bevittem magammal a hélóba, letettem az ágy mellé, Cica hopp föl, mellém. Először visszatettem, utána hagytam. Ott érezte magát biztonságban.
Később leszokott róla, mint ahogy a gyerekeksem maradtak a szülői ágyban. Most egy szobában alszik velünk,de lent a szőnyegen. Rájössz, hogy tiszta, mert nem megy ki soha, az almot szépen használja, de amúgyis kap évente féreghajtást, oltva van minden ellen, stb.
Amúgy tegnap az utcán felmászott rám egy kb 10 dekás szürke majmóca. Alig bírtam tőle elszakadni. Annyira édes volt. 🥹💝
Elküldtem az embernek, hogy lássa ő is. Hátha azt írja, vigyem haza. Csak annyit írt: aranyos. 😀
Nem kell kint hagyni semmit az asztalon vagy pulton ami étel és érdekelheti, mert a macska az fel fog menni.
Kaját sem kell egész nap előtte tartani, mert elhízik. Főleg ha benti macska és nincs lehetősége lejárni.
Le kell törölni, ennyi.
De ahol macska van a házban ott mindig minden macskaszőrös. Ez ilyen.
Bár én kutyás vagyok, de sosem láttam másoknál, hogy ne mennének fel. Szerintem ha zavar, akkor ki kell zárni, vagy tök egyszerűen mindent elrakni.
Mondjuk én nem bírnám, hogy a konyhapultom macskaszőrös...
Rémálom. Nem fogom fel, hogy miért nem lehet ivartalaníttatni. Nem tenyésztitek. Akkor minek? Barátnőmnél csak pár hétig volt házban ivaros kandúr, bűzlött tőle minden. Hiába takarított, hiába óriási a ház macskahúgyszag volt. Spriccelt a macska falat, kanapét, ágyat, cipőt ruhát, mindent. Undorító volt. Aztán ki lett ivartalanítva és megszűnt a gond. Ők már nem érezték, de aki ment hozzájuk a gyomra fordult ki. A szag teljesen csak a kanapécserével, festéssel és az újraparkettázással szűnt meg.
Én szeretem a macskákat, de a spriccelést nem tűrném. A sziámi kandúr nálunk nagyon hamar kezdett spriccelni, 6-7 hónapos ha lehetett, azonnal hívtam a dokit, hogy vagy ma kiivartalanítja vagy kibacom a macskát az udvarra és be nem jön. Nem mintha a kert nem bűzlött volna tőle. Aznap ivartalanítva lett, még véletlenül se legyen ideje rászokni.
Nem bántanám, imádjuk őt.
Ilyen trükkök érdekeltek, mint a bors vagy az alufólia. Kipróbálom.
További ajánlott fórumok:
- Ki tett le többet az asztalra: aki tanult, dolgozik, karriert épített. Vagy aki férjhez ment, szült 3 gyereket és főállású anya?
- Mit teremtsünk az asztalra vacsorára?
- Tegnap a macskám felugrott az asztalra és belegyalogolt a...
- Van esélyem a bélféreg fertőzés elkapására, ha a macska felugrott az asztalra és nem tudom, hogy belenyalt-e az ételbe?
- Hogyan lehet a Total Commanderből egy mappát kitenni az asztalra?
- Tudja valaki, hogy hol lehet kapni kerti bútorra párnát és az asztalra terítőt egyforma mintával?