Segítsetek légyszi!Most mondta a védőnő, h kevés a vasam(29. hét).Mit ajánlotok kiegészítő vaskészítményt(nem a táplálkozást)? (tudásbázis)
Mindegyik készítmény jó, csak egyre figyelj, hogy ne egyél olyan ételt amiben tartósítószer van. Nekem is volt anno 3-as a vasam ( 12-töl elfogadható)és minden eredményem jó volt, és akkor derítették ki, hogy sok tartósítószeres kaját ettem, és az "eldobja" a vasat, vagyis nem engedi felszívódni.
Egy orvost kérdezz meg inkább,biztos itt is van valaki a hoxán aki segíthet...
Szia!
Ferro-folgamma és helyrerak:)
hello én a gyogynövényboltba vettem a ,,cékla tbl- nővér tbl. nagyon jo!!!!!!!!!!!!!!!!
Hipp Natal Aktiv. Komplett vitaminkészítmény kismamáknak. Nekem nagyon bevált. A szülés után feleannyi vasam se volt, mint kellett volna lennie, vérátömlesztést nem fogadtam el, ezt ittam, 4 hónap múlva tökéletes volt a vérképem!!!!
Én is a dokimat kérdezném meg inkább...(engem a védőnő akkor is paráztatott, amikor nem kellett volna. Igaz, nem vas témában, de talált más kellemes témát.)
Beszélj az orvosoddalNekem is ezt ajánlotta,de én még csak 20 hetes vagyok,s máris vérszegény lettem.
Bocs, csak éppen a nevét nem írtam a készítménynek: Béres. (Most már Lenkeit szedek, nagyon jó az is és komplexen olcsóbb, mint bármi más, ha úgy állítanám össze, hogy minden benne legyen)
A C vitamin nagyon jó!
Nekem, mikor terhes voltam, nagyon alacsony volt a vasszint a véremben, és a vaskötő képességem is szörnyű volt. Csak sokkal később jöttem rá, hogy nagyon egyszerű megoldás a C vit., mert - mint sok minden máshoz is - a vas felszívódásához is az kell, nélküle nem tud egyszerűen beépülni. Úgyhogy C vit. és vastartalmú zöldségek, gyümölcsök, de rendszeresen! És megszűnik a problémád!
én is béres vasat szedtem:)))
én béres vasat szedtem, és mellé rengeteg c vitamint
Céklalé? Úgy tudom, abból szívódik fel a legtöbb vas a szervezetbe. Bioboltokban lehet kapni, vagy otthon gyümölcscentrifugával készíteni. Gondolom, kismamák éppúgy ihatják, mint bárki, bár persze érdemes rákérdezni.
Homeopátiás szeret kellene szedned! A vaskészítmények csak a vérben lesznek jelen, a sejtekbe nem tudnak beépülni.
A vasraktárak feltöltése hónapokig tart
Én a szülés után Maltofer-folt kaptam,szednem kell még most is,ennek három hónapja!
Vasat és folsavat kell szedni, receptre írja az orvos a terhesgondozáson. hetekig, hónapokig kell folyamatosan szedni, és örülni kell ha lassan javul a htk és a HGB.
Ferrocomp! Már egy doboz beszedése után jelentősen nő a vas, és nincsen székrekedés meg egyéb tünetek.
Gyógyszerrel, vitaminnal kapcsolatban most is orvost javasolnék.
Igen a Hoxa tapasztalatokról, véleményekről szól, de szerintem a terhesség alatti vitaminpótlás nem ez a kategória.
A szülések élményei, a pelenkák típusai, babakocsiválasztás igen, de gyógyszerszedés nem.
Azt kérdezted mit ajánlunk, nem azt, hogy mi mit szedtünk!!
reggel voltam védőnőnél és dokihoz csak este mentem!
Végül is Maltofer Fol-t kaptam és szerencséree eddig nem gyötörtek a vasszedés kellemetlen tünetei!
Védőnő pedig nem az enyém volt, hanem egy helyettesítő, lehet ezért volt ilyen "szakszerű".
Én Béres vastablettát szedtem.
Neo-Ferro Folgamma azt hiszem ez a neve.
De nem értem,ha a védőnő mondta,hogy alacsony akkor nem irt fel az orvos vastablettát? A védőnő nem mondott semmit? Érdekes kis védőnő már bocs :-)
Nő-Vér céklatabletta (bioboltokban kapható). Súlyosságtól függően napi 2-4 szem. Nekem bevált!
Maltofer Fol, Ferro Folgamma, Ferrocomp...
Én Béres vasat szedtem és kb. 1 hónap alatt 6-osról 13-asra ment fel a vasam. Napi 100%-ot fedezi. Van egy Forever-es termék is, az is jó :)
Szia!Nekem a kórházban javasoltak Ferro-Folgammát ami olcsó és 100db-os.Én napi kettőt szedtem még szoptatás alatt is.Igaz a receptet is ott irták:)majdnem kifelejtetem h ez vényköteles.
Ha elolvastad volna az előzőekben leírtakat, akkor tudnád, h voltam dokinál is, de elötte feltettem ezt a kérdést!Mert ha jól tudom az egész HOXA ilyesmiről szól, hogy pl kinek milyen tapasztalatai, élményei,stb vannak dolgokkal kapcsolatban.
De köszi a hozzászólásodat és a megnyerő stílusodat!
(Neo-)ferro-folgamma. Nekem nem volt/van tőle székrekedésem. Mind a terhesség, szoptatás alatt is szedtem. Sőt én amúgy is vashiányos vagyok, így jelenleg is ezt szedem.
Nem értem miért nem a dokidat kérdezed. majd ő tudja, mit kell szedned.
Én tőle kérdezném.
Köszi!
Hát igen, ebből is látszik mindenki mennyire más!
De legalább tudom merre keressem!!!
További ajánlott fórumok: