Segítsetek! Inox, hogy takarítsam le a rozsdát róla? (beszélgetős fórum)
Az az igazság,hogy amit a "boltokban"INOX-ként árulnak az nem inox ,ahogy itt mondták nem rozsdamentes.
Fogj egy kis mágnest,könnyen meggyőződhetsz róla! A rozsdamentes nem mágnesezhető.
Viszont ha nem rozsdamentes akkor nincs mit tenni úgysem veszítesz nagy értéket,el lehet távolítania rozsdfafoltot ,vagy vegyi úton,ez nem szokott sikerülni mert ahzt várnánk el,hogy úgy ragyogjon ,mint TESCO-s korában.
Ha emlékek fűznek a WC paírtartódhoz ,akkor a mechanikus módszer:Finom csiszólópaír (legalább 600 as finomságú) egy kis fa palettával csak rozsdát homogénig lecsiszolni,aztán ha eltünt ,még finobbal 1000-1200 finomságúval újra csaka foltokat homogénig,a végén filc korong és zöld színű króm pulítrpasztával felpulírozni.
Egyébként az igazi rozsdamentes anyagból készült termék is képes olyan aljasságra,hogy "kiüti a rozsda"különösen azon a helyeken ,ahol hagyományos szénaéllal érintkezett a gyártás során.
Ezért a gyártás során úgynevezett passzíváló folyadékkal le szoktuk kezelni a felületet.
Ha ez elmaradt trehányság ,vagy költségkímélés címén akkor fél év múlva jött a vevőreklamáció.
ha még van ötlet,írjatok..majd megnézem.
köszike
Hali.
Lehet, hogy ki fogsz nevetni, de folyékony súrolószer és coca cola lehozza.
Anno a Wartburgom lökhárítóját így kezeltem és 20 évesen is elcsúsztak rajta a bogarak, olyan fényes volt. :-)))
Kevés súrolóval és kólába mártott szivaccsal próbáld meg. Remélem, hogy sikerülni fog neked is. :-)
Van inox wc papírtartom, de megjelentek rajta a rozsdafoltok. a tetején is.
nagyon csúnya, de nem tudom leszedni semmivel...
ti hogy szenétek le? ötleteket várok, köszike
További ajánlott fórumok:
- Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak?
- Hogyan takarítsam ki a lapradiátort?
- Többet kellene takarítsak. Nem vagyok lusta, kert van,...
- Szerintetek átaludjam a mai napot, vagy takarítsak ki?
- Hogyan takarítsam le a nagyon macskaszőrös fotelt? Ruhakefe, proszívó nem segít.
- Inox hűtőt mivel takarítsam, hogy ne karcolódjon és szép tiszta legyen?