Segítsetek, hogyan védjem meg két kis kamasz gyermekem?Az apjuk figyelteti és követi őket!Korlátozás folyamatban! (tudásbázis kérdés)
Ma voltunk gyermekjólétinél és feljelentik hivatalból az apukát!
Remélem utána nem lesz ennél is durvább a helyzet!
Szerinted elmondaná, hogy bántalmazta a 11 évest, és durva szavakkal illette a gyerekeket nevelő szülőket?
A legtöbb tragédia gyökere az, hogy nem hisznek a gyerekeknek. :(
Az apukáról csak annyit,hogy volt 4 évünk mikor szinte azt sem tudtuk él-e vagy hal-e!
De arra is volt példa,hogy előttem akarta felpofozni a fiamat,és mikor betelt a pohár az az volt,mikor a felesége is nevelni akarta a gyerekeimet!Az ügyünk már gyámügyön van,és a gyermekjóléti szolgálattól is kaptunk családgondozót,de mivel velük az édesapa nem hajlandó szóba állni,ők nem tudnak segíteni,csak tanácsokkal.
Tehát most várunk a gyámügyre és a nevelési szakértőjére!
Nem kell az apának fórumot indítania. Éppen elég, ha a gyámhatóságon/rendőrégen szembesítik a cselekedeteivel, és az orrára koppintanak: hagyja békén a gyerekeket, s ne szapulja nekik a szüleiket.
Egyetlen megoldás: a távoltartási végzés, börtönnel fenyegetve.
Amikor a szüleim elváltak (8-9 éves voltam), a gyerekelhelyezés előtt kötelező volt megjelennem a nev.tanácsadóban egy pszichológusi vizsgálaton.
Ha módosíttatni szeretnéd a láthatást, esetleg úgy érzed, veszélyben a gyerek, ezért meg is szűntetnéd, akkor újbóli bírósági tárgyalás lesz szerintem, ahol a pszichológust is meghallgathatják.
Első körben menj be szépen a Családsegítő Központba! Beszélj egy családsegítővel és kérdezd meg, mikor van jogi tanácsadás. Régebben hetente egyszer, talán 1-2 órát volt ott egy jogász, aki tudott kérdésekre válaszolni. Elsősorban családjogban van otthon, ő biztos el tudja majd mondani, mit tehetsz meg és mit nem.
Ha újra bíróságra kerül az ügy, akkor meg kérj egy pszichológusi vizsgálatot.
A bíróság elsősorban a gyerek érdekeit fogja nézni, tehát ha úgy ítéli, hogy az apa viselkedése nem megfelelő, akkor intézkedni fog!
Sok sikert, és szorítok, hogy minden rendben legyen!
Jah, egy jótanács:
Véletlenül se szapuld az apjukat a gyerek előtt, mert a gyerek nagyon jól átveszi a szeretett szülő stílusát, egy pszichológus meg pontosan tisztában van egy 11-12 éves gyerek szókincsével, és ha a te szavaidat hallja viszont, akkor hiteltelenné váltok, és a bíróság sem fogja figyelembe venni, amit a gyerek mondj az apjáról. (Mert jogos lesz a feltevés, hogy te adtad a gyerek szájába az egész sztorit, még ha nem is úgy van.)
Na akkor röviden leírom!
Több hónapja megromlott a kapcsolata az apának a gyerekekkel,a kisfiút aki mellesleg 11 éves többször bántotta is,most már olyan szinten vagyunk hogy elindítottuk a korlátozást,hogy egyszerre tudjon menni a két gyerek(eddig külön mentek)hogy legalább egymásnak ott legyenek.Az apa két hete a két gyerek minden egyes lépéséről tud,sőt a fiút már többször az utcán el is kapta,olyankor engem és a férjem otromba szavakkal illetnek,de mivel a kisgyerek még nincs 12 éves senki nem hallgatja meg!
Nekem olyan tanács kellene,hogy milyen hivatalos szervhez tudok fordulni,hogy az apuka nem zaklathassa őket a nyílt utcán,ne várhassa őket az iskola előtt,ne leshesse ki őket edzés közben!
Egyáltalán van erre joga,hogy bárkivel figyeltethesse a két kiskorú gyermekem az ÉN beleegyezésem nélkül?