Ne ess kétségbe, ez nem betegség, csak egy élősködő, elég undorító ugyan, mert belül van, meg veszélyes is lehet, ilyen kis korban, ha súlyossá válik, de végső soron csak élősködő, mint a bolha. Egyszer kiirtod, és kész.
Most kezelitek, míg kimennek belőle, utána már csak rendszeresen évente kell neki adni, ahogy a másik kutyádnak és nincs semmi gond.
Ha vadásznak vele vagy magától szeret összeszedni, összefogdosni kisebb állatokat, akkor ajánlott gyakrabban, mondjuk félévente/három-négyhavonta féreghajtózni.
Igen, a korábbi gazda meg szégyellhetné magát, hogy nem gondoskodott erről, ez alap kölyköknél. A cicáknál is ugyanez van, szinte mind férgesek egész apró koruktól és adni kell nekik a pasztát...
Rendszeresen féregteleníteni kell.Minden bizonnyal az előző gazda nem féregtelenítette.Ne hibáztasd magad.Fontos a széklet eltüntetése az udvarról, s a fertőtlenítés!!Sok sikert!
Szerintem ilyen gyorsan nem szed össze ennyit, már a gazdájánál is férges volt, csak még nem látszott. A férgesség egy ideig tünetmentes, maximum azt lehet észrevenni, hogy többet eszik az állat és mégsem fejlődik rendesen. A kölyökállatok legtöbbször már az anyatejjel megkaphatják az anyjuktól.
és hogyan hatástalanítsunk a férgeket a kakiban? :S elég leönteni domestos-os vízzel+homok? most elkülönítettük egy kis helyre a kutyát,hogy ne kelljen az egész udvaron a kakit keresni(mert állítólag azonnal hatástalanítani kell) mennyi idő amíg hat a paszta? mert még mos "élő" férgek vannak...elnézést a sok kérdés miatt...
köszönöm mindenkinek aki segített. voltunk dokinál...kapott féreghajtó pasztát...ha holnap sem eszik,iszik akkor vissza...épp hogy hazaértünk már evett is. :( tegnap(és előtte sem volt férges a gazdájánál) fél nap alatt összeszedte nálunk? pl. kutyakonzerv ? vagy ez kizárt? el felejtettem megkérdezni az állatorvost,hogy a hasa is azért nagyobb egy picit mert annyira férges? :(
S. O. s. segítség kellene. Staffordshire terrier 7 hetes. Tegnap kaptunk. Hajnalban még rendben volt a széklete. Elég a féreg hajtó?
Ma már nem eszik, nem iszik. Most 2xszer kakilt. Inkább hígabb volt és nem egészséges színű mozgott! Az egyik kb.10 cm hosszú fehér nyálkás, mozgós. A másikban is fehér, nyálkás de abban láttam orsó alakú fehér férget.
azonnal állatorvos vagy elég a féreg hajtó? az udvarom a kakit leöntöttük homokkal...a férgek meghalnak ugye?