Segítség bajban lévő anyukák, kismamák részére! (beszélgetés)
Lehet bunkó voltam,de a nem zokogni és gyilkolni kell hozzászólásod ezt hozta ki belőlem.
1800valamikor még tényleg csak a házasságban volt szokás nemi életet élni de már a 21ik században élünk....
Miért kell bunkónak lenni és sértegetni?
Nem vagyok begyepesedett.
A nemi élet pedig a házasságba való, nem véletlenül van így kitalálva.
A határozott szerződés rossz dolog. Az más. Én határozatlanra gondoltam.
Annak idején nem volt igaz az, hogy kismamát nem lehet jogilag kirúgni? Mert úgy tudom, most ez van. Vagy nem igaz?
Másik dolog, ezzel nem fogtok egyetérteni, de leírom: aki nem él biztos házasságban, minimális, de kiszámítható anyagiakkal, annak kihagyható a nemi élet. Nem véletlenül hirdetik ezt bizonyos "csoportok". Akkor nincs zokogás, nincs gyilkosság.
Nem értem, de nem baj. Mire vonatkozik, hogy "az" már nem is élet? Arra a kisebbségi szörnyetegre, aki szerint olcsóbb néha egy gyermekgyilkosság, mint a védekezés?
Az ilyennek elmenne ettől a kedve, ha érzéstelenítés nélkül kapná... nem halna egyébként bele. Mi ezzel a baj?
Lehet, hogy egyetértek. Azért írom a lehet szót, mert valószínűnek tartom, hogy el lehet kerülni, hogy egy nem kívánt időszakban essen teherbe valaki.
A többi példád, a kisebbségről, azokon elvégezném, amit lentebb írt vki az érzéstelenítés nélküli abortuszt.
"Ki beszél lemondásról?" - Sokan..Akik megszülik a beteg gyereket és lemondanak róla...
"Arról is ki beszél, hogy a kisebbség 100 számra szüli őket?" - ÉN beszélek róla, mert Te aztán vérbeli abortusz ellenes vagy, csak pl: pont ezt a lehetőséget, dolgot nem gondoltad át...Nem hiszem, hogy a kisebbségieknek megfelelő prevenciót tudnál nyújtani, teremteni, főleg, ha nem is érdekli...(elég sok olyan eset volt SAJNOS a kórházban, hogy a 4-5-6. abortuszt kellett elvégezni ugyanannál az embernél.... Mi volt a válasz a MIÉRT?? kérdésre?: Szoc. alapon rászorul, így olcsóbb, mint a gumi...)
Igen, az abortusz bűn... Nem vitatom... DE nem mindegy, milyen esetben...
Ezennel a vitát én abba is hagytam, ez a topik a SEGÍTSÉG NYÚJTÁSRÓL szól, nem pedig az abortuszról...
Kedves fórumindító, kívánom, hogy minél több kismamán/leendő anyukán/Édesanyán tudj segíteni legjobb belátásod szerint :)
Ki beszél lemondásról? Mindenki nevelje fel a saját gyerekét.
Arról is ki beszél, hogy a kisebbség 100 számra szüli őket? Ők se az abortuszt válasszák, hanem védekezzenek. Olyan tetü ritka a védekezés melletti teherbeesés, hogy arról beszélni sem érdemes.
Matekot mindenki ismeri, eszközök vannak, netán rizikós időszakban ki lehet bírni ágybabújás nélkül is, hogy ne ölni kelljen...
Ne hasonlítsd a 2 dolgot össze, mert kb: olyan távol áll egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől...
Kemoterápia befejezése után és hormonkezelés miatt estem a fogigátló mellett teherbe... A felelősségteljes döntést ÉN hoztam meg, mert gondoltam a MAGZATOMRA is! Úgyhogy nekem ne okoskodj... Ne haragudj, nem akarlak megbántani, és mint írtam, nekem is van kisbabám, de míg sz*rt se tudsz ezekről a dolgokról, addig ne akarjál az Antiabortusz nagykövete lenni...
Gondolom, azokat sem engednéd abortuszra, akik a kisebbségből származnak és már laknak 15-en egy egyszobás lyukban, s csak azért szülnek, hogy kapják a segélyt...Pff... Hova lenne a világ???
Másik: nem én leszek, akit meggyőzöl az igazadról, hidd el...
Dolgoztam szülészeti műtőben, láttam rengeteg abortuszt és rengeteg szülést is... És attól, mert az első hetekben az abortuszos beavatkozások után az öltözőben bőgtem, még nem vagyok abortusz ellenes...
Szülj meg egy beteg gyereket, azt dobd be egy intézetbe... Ez lenne a megoldás, kedves Izolda???? Ajánlok Neked szívesen egy címet, ahová elmehetsz megnézni a beteg gyerekeket, akikről lemondtak a szüleik... Hidd el, Te is sírva jönnél onnan ki...
Hát, komolyan mondom, besz*rás, ahogy egyes emberek gondolkoznak...
Nem vagyok sem az abortusz mellett, sem ellene...
Volt 1 abortuszom, mert tartósan erős gyógyszereket szedtem, amik megkavarták a hormonjaimat, így fogigátló mellett lettem terhes... Az orvosok 10% esélyt adtak volna arra, hogy egészséges legyen a baba...
Sz. Izolda, kedves: Szültem volna meg egy feltehetően beteg gyereket azért, mert szemét dolog az abortusz??? Ne viccelj már! Egy beteg gyermek, bármennyire is az én gyermekem, igencsak megváltoztatja a felállást...
Egyébként van egy Kisfiam, aki éppen ma 3 hónapos.. :)))
Ne ítélj, hogy ne ítéltess...
Sok ember csak prédikál, de halvány lila fingja sincs a dolgokról... No Comment az ilyen okosoknak...
Egyébként ez egy nagyon jó fórum, gratulálok az ötletéhez, én is szívesen segítek, amiben tudok, ápolónő vagyok :)
Szép napot!
Igen arra gondoltam,csak rosszul írtam.
Köszi a javítást.
Bocsánat, hogy belekotyogok, de olyan nincs, hogy ideiglenesen örökbe adni, az végleges. Ideiglenesen nevelőszülőhöz lehet adni.
Az ötleted jó, hogy legyenek alternatívák, miben kérhet valaki segítséget.