Segítsééég! Herpesz és terhesség... (beszélgetés)
szia :)
Huh már jó rég nem voltam erre :)
Meg vagyunk, köszönöm szépen, 4 hete volt AFP-m, meg utána az UH és szerencsére minden rendben van.
20 hetes kis elevenség :)
Most egy iszonyat erős náthával küszködök, szóval sok orrfújás = .... hát majd meglátjuk :) még nincs jele szerencsére :)
huh, hát tegnap elhatároztam, hogy rámegyek egy picit a természetes alapanyagú kenceficék vadászatára mert ilyen szempontból nem voltak túl készségesek a gyógyszerészek.. Mondjuk sokáig nem is kellett keresgélnem, mert voltam terhesvitamint venni, és a gyógyszertárban a kezembe nyomtak egy katalógust. És abba találtam is árban csökkenő sorrendben (amúgy még mindig olcsóbbak mint bárhol, én csak itt vásárolok) szóval:
Epavir kapszula, Herpesil gél (Naturlandos) és a Richtofit.Mostmár mondjuk egész szép a nózim. Meg jól is vagyunk:)
sziasztok:)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Hát tegnap bevettem egy csomó c-vitamint és a mai nap már nem is volt olyan csúnya. Mondta a gyógyszerész, hogy nem baj a krém, mert nagyon kicsi szívódik fel, de még sem merem. Marad a fogkrém, meg a vitamin. A só az elég brutál :)
köszönöm mindenkinek még 1szer! :)
Én végig küzdöttem a herpesszel a terhesség alatt.Fertőtlenitettem és Richtofit herpeszkrémmel kentem.
Semmi bajod ,bajotok nem lesz,csak kellemetlen...
Szia!
Próbáld ki a herpesz tapaszt,szerintem nagyon jó,csak a felrakást kell kitapasztalni, hogy ne gyűrődjön.Egyébként nagyon higiénikus,és alatta nem is nagyon látszik.
Sziasztok!
Nekem is volt hasonló problémán az első harmadban, azt mondták a patikában, hogy csak gyógynövényes krémet használjak.Richtofit.
Szia ,
En most vagyok 32 hetes es en sem usztam meg a herpeszt. Ugy a 11. heten jott ki a szamon. En 90%-os alkohollal leszaritottam. Persze a babanak semmi baja nemlesz tole, de a legtobb herpeszkremet nem lehet hasznalni. Ezert is maradtam az alkoholnal, az csak felszinileg szarit.
Szia!
Valóban igaza van krenának, ha egyszer volt herpid, az örökre ott marad :( csak nem mindig jön elő...
Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a picinek!
Én is babát várok, s természetesen én sem úsztam meg herpi nélkül, zovirax volt itthon. A tájékoztató az áll h orvossal meg kell beszélni a kezelést, nos az volt válasza h használhatom, de én akkor már jócskán elmúltam 12 hetes. A Te esetedben nem tudom mi a teendő, nem javaslom h kend be anélkül h orvossal v védőnővel megbeszélnéd, esetleg a patikában is tudnak segíteni. Akár telefonon is érdeklődhetsz. Ha kibirod várni amíg magától is elmúlik, akkor kezelheted pl fogkrémmel :) Ez hűsíti a kellemetlen bizsergést és segít h ne terjedjen tovább. Ha nagyon jól bírod a fájdalmat tehetsz rá sót, az leszárítja, de csúnya seb marad a helyén és elég fájdalmas - ősrégi megoldás :P
Mielőbbi jobbulást! :)
Szerintem az orvosod kérdezd meg, ő tudni fogja, hogy mit használhatsz terhesség alatt is.
Egyébként nem hiszem, hogy baja lenne a babának, hiszen aki egyszer herpeszes lett, annak az már soha nem kerül ki a szervezetéből, mindig ott van, max nincs látható jele. És mivel elég sok embert érint a herpesz, szerintem nem befolyásolja a terhességet, különben nem sokan szülhetnének...