Segédápolónak mi a feladata? (tudásbázis kérdés)
Nincsenek kizárólag jó tapasztalataim, és angyali mosolyom sem, de utálom az általánosítást, mind negatív, mind pozitív irányban...
A témánál maradva meg, ha senki nem menne segédápolónak, az idős betegek nem egy napig, hanem háromig feküdnének a sz.rban.
Sajnos az elmúlt hónapokban napi szinten járok látogatóba, és mindenkit becsülök, aki ezt a munkát ennyiért megcsinálja, mert én inkább élnék száraz kenyéren akkor sem csinálnám, és nem azért mert alja munka, hanem mert se fizikailag, se lelkileg nem bírnám a körülményeket...
Pont egyformán általánosítunk, csak az előjel más 😎 Nem gondolom, hogy te nem köszönsz, én egy jelenségről beszélek. Pl. arról a tuskóról, aki tegnap eldobta a villamosmegállóban elszívott csikkjét, és a saját csaja dorgálására azt válaszolta, hogy majd az utcaseprők összeszedik, azért fizetik őket.
Vagy arról a másikról, aki kettővel az idős hölgy mögött, az orra alatt morogta a pénztárnál, hogy húzzon már innen mamika, meddig szarakodik még a fillérjeivel.
Örülök, ha te kizárólag olyat tapasztalsz, hogy mindenki angyali mosollyal üdvözli a másikat.
Ne általánosíts, én pont úgy köszönök a takarítónak mint bárki másnak, és sosem néztem le sem a munkája, sem az autója, sem a munkája miatt senkit.
Sőt inkább azokat nézem le, akik lenéznek emiatt bárkit is. Persze lehet demagógon előadni, hogy csak akarni kell a feljebb jutáshoz, de ez messze nincs így...
Nem a hozzáállása. Egy tényt közöl. Amin lehet ájtatoskodni, de nézz körül, teljesen így van. Ebben az országban mindenki lenéz mindenkit. Aki autóban ül, lenézi a gyalogost, aki Mercedesben, az a Zsigulist. A vásárlók az eladókat az üzletekben.
Nézd meg, egy irodaházban hány menedzser köszön a takarítónak.
Nem kötekedni akarok, de ahol én dolgoztam nem nézte le őket senki. Nagyon normális viszony volt orvos- szakdolgozó- segédápoló között. Senki nem vágta vigyázzba magát ha belépett az oszt.vez. főorvos, nem is várta el, simán együtt reggeliztünk. Viszont átadta a helyét a reggeli megbeszélésen a nála 20 évvel idősebb segédápolónak.
Ilyen is van....
Ezt nagyon csúnyán írtad.
Ezek az ápolók minden tiszteletet megérdemelnek, mert még a "piszkos" munkát is elvégzik. Legalább akkora szükség van rájuk is, mint az OKJ-s, vagy diplomás ápolókra. Egymást segítik, egészítik ki.
A kórházban nekem is volt egy kedves segédápoló nénim.
Mindig azt kérdezte:
Ede bácsi, most már nyugodtan elárulhatja, hogy hová ásta el az aranyakat..-)))
A sok-sok fizikai tennivaló mellett ott van még a betegek lelki gondozása. Gyakran a segédápoló több időt tölt a beteg mellett mint a szakszemélyzet. A betegek előbb meg is nyílnak előttük,mert van kihez szólni aki meghallgatja őket. A lelki egészség pedig nélkülözhetetlen a testi gyógyuláshoz.
Minden elismerésem a segédápolóknak!
További ajánlott fórumok:
- Rossz csoport feladatát írta a gyerek, erre elégtelent kapott
- Büdös a kollegám. Kinek a feladata szólni neki?
- Az megalázás, ha egy diplomásra olyan munkakört bíznak, amit előtte egy 8 általánost végzett feladata volt?
- Kellene nekem egy é-betűvel kezdődő gyümölcs, lányom házi feladatához!
- Mennyit keres egy élelmezésvezető, és mi a feladata?
- Szegeden alkalmaznak segédápolókat, ha igen mennyi fizetést kapnak?