Sebes kézfej. Mi lehet ez? (tudásbázis kérdés)
Bocs, de ez megint csak kifogás. Hónapok óta kérdezgeted ezt itt.
Már réges rég eltudtatok volna jutni. De akár a háziorvos is tudna segíteni.
Ha én egy pici faluból 3 pici gyerekkel megtudok oldani dolgokat, akkor gyanítom édesanyád is.
Na ne mond, hogy nem tud kérni 1 időpontot sztk vagy maszek alapon és kivenni 1 nap szabit, mert azt se hiszem el...
Nem kell ilyenekre fogni, nem akarásnak nyögés a vége..
Sztk alapon eltudom képzelni hogy sokat kell várni, de magánba max. pár nap.
Előfordulhat hogy nem tudja megfizetni a maszek dokit...
A nagymamám csodakenőcse volt. Ha meglátta, hogy megvakarjuk bárminket, akkor azonnal hozta a flucinárt és kente ránk.:DDDD
Tovább vittem örökségként;)
Ugyan azt csinálom, mint ő, csak még nem az unokákkal;)
Létezik és vényköteles.
Nekem mindig van itthon.
Bőrgyógyászhoz hónapos várólista?
Kötve hiszem. Oda kell menni és kivárni a sorotokat és ennyi.
Szabija csak van anyukádnak, nem?
Csak bízok benne, hogy ő nem orvos;)
Régen volt egy Flucinar nevű kenőcs ekcémára. De nem tudom, hogy létezik e még. Nekem gyermekkoromban kellett használnom.
De mindenképp keressen fel egy bőrgyógyászt, vagy esetleg ha a háziorvos felírja, akkor hozzá elmenni.
Hála istennek, nekem már ez múlt idő.
Volt egy időszakom, amikor az én kezem is hasonló volt. Különösen az ujjaim között. Viszketett, szét tudtam volna vakarni. De aztán szinte fájt is. Valaki ajánlott egy bőrgyógyászt, ő mondta, hogy ekcéma. Nem tudom már, mit adott rá. Több éve volt. Gumikesztyű alá még egy vékony pamutkesztyűt is kellett húznom, ha vízbe nyúltam. Ha savanyúság leve érte a kezemet, majd megbolondultam. De ugyanez volt a paradicsom levétől és a krumpli nedvétől is. Aztán egyszer csak úgymond "kinőttem" ezt a carságot.
El kell találni a megfelelő kenőcsöt.
Hogy lehet, hogy nálatok mindig van valami ragya, kiütés, betegség ?
Nem itt kellene tippeket gyűjteni, hanem végzett orvosdoktorhoz elmenni.
Ez ekcéma szerintem. Nálam is előfordult már kertészkedés után az ujjamon, a fű, gyom irritálja a bőrt.
A Flucinar kenőcs(vényköteles)nekem pillanat alatt helyrehozza.
Egész biztos vegyszer. Nálam anno a különböző mosóporok csináltak hasonlót, érdekes módon egyedül a Tomi nem okozott semmi gondot. Gondoljon vissza, milyen vegyszereket, tisztítószereket használt kb. abban az időben, amikor ezek a tünetek előjöttek.
Hónapok óta: tavaszi nagytakarítás, esetleg festés utáni takarítás. Valami olyan rendkívüli munkát és ahhoz rendkívüli szert használt, ami nem mindennapos. Jó lenne tudni, mert legközelebb nagy ívben kerülni.
Most látom, hogy te vagy az eü-s;)
Ekcéma. Valami irritálja a bőrét és ezért jön ki.
Tisztítószerre tippelnék. Mosogatószer. Nekem a purtól ilyen a kezem. A barátnőmnek a domestosztól.
Gumikesztyű? Mindenféle tisztítószer és kozmetikum kerülése, sudocrem vagy írass fel elocomot. Kamillás kézmosás és inni sem ártana.
További ajánlott fórumok:
- Két hete folyamatosan zsibbad a bal kézfejem, tenyerem, mi lehet ez?
- Mitől lehetnek vörös kiütések a kézfejen?
- Erős, percekig csillapíthatatlan csuklófájdalom támaszkodásnál vagy a kézfej hátrahajlításánál. Mitől lehet?
- Arcomon, kézfejemen borzalmasan "ég" a bőr. Mi lehet ez?
- Égő érzés a kézfejen, mitől lehet?
- Kézfej bőréről tintát mivel lehet leszedni?