Sárgarépasaláta grépfrúttal recept
A Sárgarépasaláta grépfrúttal hozzávalói:4 vastagabb szál sárgarépa,
# 1 grépfrút,
# 3 dkg napraforgómag,
# 1 evőkanál tökmagolaj,
# 1 teáskanál citromlé,
# 1 teáskanál méz,
# késhegynyi őrölt ánizs
A Sárgarépasaláta grépfrúttal elkészítési módja:
A lekapargatott sárgarépát finomra reszeljük. A grépfrútot keresztben kettévágjuk, a hártyákból a gyümölcs gerezdjeit kiskanállal kiemeljük. A tökmagolajat kikeverjük a citromlével, majd mézzel és késhegynyi őrölt ánizzsal ízesítjük. Összekeverjük a saláta hozzávalóit, leöntjük a mártással és legalább 20 percig érleljük. Hántolt napraforgómaggal meghintve, előételként kínáljuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. jan. 18. 18:52
A sárgarépasaláta grépfrúttal elkészítési módja és hozzávalói.