Sajtpuffancs recept
A Sajtpuffancs hozzávalói:2,5 dl tej
8 + 15 dkg margarin
csipet só
16 dkg liszt
3 egész tojás + 1 sárgája
12 dkg reszelt sajt
15 dkg sajtkrém,
A Sajtpuffancs elkészítési módja:
A 2,5 dl tejet a 8 dkg margarinnal és a sóval felforraljuk. Lassan, állandóan keverve beleszitáljuk a lisztet, majd addig főzzük, míg el nem válik az edény falától. Ha kihűlt, belekeverjük egyenként a 3 egész tojást és a reszelt sajtot. Dió nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük egyenként a tojás sárgájával, majd forró sütőben kezdjük el sütni, néhány perc után mérsékeljük a sütő hőfokát. Ha aranysárgára sűlt, kivesszük és félretesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 15 dkg margarint jól elkeverjük a sajtkrémmel. Ha kihűltek a golyók, a tetejüket levágjuk, megtöltjük a krémmel, majd a kalapjukat visszatesszük.
Natúr sajtkrém helyett használhatunk ízesítettet is /pl füstölt sajtos, zöldfűszeres, fokhagymás, stb./ azzal is nagyon finom. Kiadós.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Magdi8, 2008. jún. 27. 23:04
A sajtpuffancs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.