Rövid ciklusnál, hogy számítják a heteket? (beszélgetés)
A terhességet nem a fogantatástól számolják hanem a menzesz első napjától és ha tegnap volt a 28. napod akkor már most 4+1 hetesnek számítasz. Jövőhéten pénteken meg már 5+1 leszel.
Plusz ha 4-5 nappal rövidebb a ciklusod akkor ennyivel nagyobbnak kell lennie.
Akkor már embrió kezdeményt kellene látnia sőt lehet hogy már szívhang is lesz.
Nem igazán. Eleinte pár nappal idősebbnek látták, de aztán nem ez volt a vizsgálat iránya.
Én úgy tippeltem,hogy a kiírás előtt 4-5 nappal fog megszületni, de kiszedték a hivatalos 39. hét betöltésekor, mert muszáj volt.
Hát bíznék, de az első terhességemet kerek 3 héttel elszámolta, és hiába mondtam hogy mennyi idős vagyok, plusz, pajzsmirigy túlműködésemmel sem csinált semmit.. hiába voltam rosszul minden héten (közölte hogy ez hiszti)
Sajnos pont ő volt tegnap, nem volt más orvos, különben nem mentem volna hozzá :/
Nekem ugyan ilyen rövid és úgy számolt, mint a 28 naposoknak.
Viszont szerintem annak alapján hívott vissza, amit látott.
Szerintem korai menned, de valamit mar biztosan latni fogtok.
Rovidebbek a ciklusaid oke, de szerintem akkor is a rendessek kell szamolni :/ de ezt a doki talan jobban tudja!
( nekem nem volt ciklusom, pcos vagyok, elso "termeszetes" mensi utan teherbe estem :))) es a rendes ciklussal szamolva az jott ki amit a doki is szamolt! Pedig ki tudja rovidebb, hosszabb, egyaltalan nem volt!)
Tudom hogy kb 28. naposra számítják a dokik, a menses 1. naptjától.
De az én ciklusom mindig 23-24 napos, szóval kb. pont egy héttel rövidebb.
Nah mármost van 2 db. pozi tesztem, s már 4 napja késik (másoknál most kellene megjönnie), és tegnap begörcsöltem(fetrengtem a földön), és UH-n petezsák szerű valamit látott, de mivel még csak kb. most képződik, és még nagyon korai terhes lehetetek(2 hetes) - amit tudok is- vissza rendelt jővő hét pénteken.
De akkor is csak 3 hetes lehetek, látni fog már valamit, nem korai még a visszahívás?
Láthatja már akkor a petezsákot rendesen, hiszmost látni lehetett már valamit.
Menses szerint csak akkor leszek 4 hét + 3 napos...
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a férfiak honnan számítják egy kapcsolat kezdetét?
- Hogyan számítják a szennyvízdíjat?
- Uh-n 15 hetes voltam (2009.január 14.-én) és azt szeretném tudni, mikor eshettem teherbe, honnan számítják ezt?
- Lejárt a gyesem, szabadságon vagyok, a szabadság alatti járandóságom a 3 évvel ezelőtti bérből számítják, vagy emelik a bért és úgy kapom?
- Mennyi gyesre számíthatok? Bruttó 90e, nettó 70e a fizetésem. Bruttó v. nettó alapján számítják?
- 28 napos ciklusnál három nap késés és negatív a teszt...