Rota vírus elleni oltás por kontra (beszélgetős fórum)
13 altípust tartalmaz az oltás. A vírusnak 90 altípusa van. Természetesen jó, ha az ember meg tudja vele "spórolni" a kórházat, az azzal járó kétségbeesést, azonban minden ellen nem jó. Továbbá nem tudjuk,meddig nyújt védettséget.
Én nem adattam be a gyerkőcnek. Tudtam, hogy találkozni fog vele az óvodai közösségben.
Megkapta, nála fél napig tartott. Jó volt az immunrendszere.
Mi beadatjuk, mint a nyitóban is írtam - mindkét gyerekem kórházba került.
Az ovis lányommal apa volt bent, az ovistársai szintén bent voltak, én itthon a 11 hóssal. Hiába fertőtlenítettem végig mindent, ő is elkapta.
Életem szörnyű napjait éltem ott a kórházban - egyik oldalamon a lányom, másikon a fiam - mindkettő infúziót kap, én pedig a földön fekve töltöm az éjszakáimat.
A lányom alig bírta felemelni a fejét a gyengeségtől.
Drága az oltás? Azok a napok a kórházban szintén sokba kerültek, + a gyerekeim nagyon betegek voltak, főleg a lányom.
Nekem az a véleményem, hogy jó bevétel a gyógyszergyártó cégnek.
Lehet,hogy használ, rota ellen, de sok más vírus okozhat olyan hányást, hasmenést ami miatt szintén kórházba kerülhet egy kisgyermek.
Meg nekem úgy rémlik én és a tesóm és sok más korombeli felnőtt ilyen oltás nélkül!
A bárányhimlő ellen akartam beoltatni a kisfiamat, de a doktornő azt mondta, attól még elkapja a vírust, lehet h nem jön ki rajta, de felnőtt korában okozhat ez problémát.
Akkor inkább essen túl rajta ovis korban.
És nem beszélve az árakról! Ami nem nyújt teljes garanciát a védettségre!
Én is beadattam, oltásnak nevezik de egy fehét lé amit szájon át kap a baba.
2 adagot kell kapjon.
Az én lnyom kórházba került tőle, az eslő adag után "csak" a bélbolyhat mentek tönkre, a második adag után 2 hét gyerek klinika. Táplálékintolerancát okozott és elpusztította az összes bélbolyhát, nem tudott megemészetni semmijen ételt, kliont kelltt kapjon 2 éves koráig, spec. tápszert Alfaré nevezetüt mely nem tej alapú.
Nekünk kevesebb bajunk lett vona magátl a rota vírustól mint ami igy lett.
DE senkit nem ismerek azóta sem akinek hasonló baja lett volna tőle, nálunk felmerünk, hogy a vakcinával volt a baj.
Most ikrekkelvagyok terhes , nekik biztosan nem fogom beadatni, borzasztó volt a lányunkkkal a kórház az oltás oltás után.
Azóta sem adtam beneki smemit ami nem kötelező, semmi baja a gyereknek, volt bárányhimlős is és túléltük épp ugy mint mi mikor anno gyerekekvoltunk.
Kislányom 2 hónapos, úgy döntöttünk beadatjuk neki a védőoltást.
Nagylányom anno elkapta az óvódában - kórházba került, de előtte megfertőzte az egy éves testvérét, szintén kórházba került.
Azt szeretném tudni, hogy akik beadatták, megvédte a gyereküket a fertőzéstől?
További véleményeket, tapasztalatokat is várok.
További ajánlott fórumok:
- Influenza elleni védőoltás pro és kontra.
- Kutyaugatás elleni nyakörv - pro és kontra
- Koronavírus elleni védőoltás terhesség előtt
- HPV vírus elleni védőoltás támogatása
- Mit gondoltok a rotavírus elleni oltásról? Beadatassuk vagy sem?
- Hepatitis B vírus elleni oltásról nem tudom beszerezni az igazolást, mi a teendő?