Réteslisztből készült finomságok receptjei (beszélgetős fórum)
Kaptam egy csokis-diós sütireceptet, ami réteslisztetl készül.
Csokoládés-diós kocka:
Hozzávalók:
15 dkg rétesliszt,
4 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
6 tojás.
A krémhez:
4 dl tej,
10 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
15 dkg darált dió,
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliás cukor.
A díszítéshez:
darált dió és egész diószemek.
A mázhoz:
margarin, kakópor, víz.
Elkészítés:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. beletesszük a diót, és óvatosan összeforgatjuk. Margarinnal kikent, liszttel meghintett tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben sütjük, ha kihűlt, kettévágjuk. Elkészítjük a krémet, a tejből és lisztből fehér mártást főzünk, a forró mártásba keverjük a darált diót, a porcukrot és a margarint, végül a vaníliás cukrot. Ezzel megkenjük a tésztát, majd bevonjuk csokimázzal és díszítjük.
Próbáld ki A Bólyi túróst, nagyon finom.
Én a smarnit is rétesliszttel csinálom.
Én pont azt olvastam a témában, hogy a rétesliszt szinte mindenhez jó, kivétel pont a rétes :(
Piskótához tuti hogy az kell, azt már próbáltam.
Köszi.
A hintett rétesem receptjét én is kipróbáltam rétesliszttel, de azzal nem lett jó. :(
Annak ellenére, hogy nem vagyok bespejzolós típus, nálam mindig akad a lejáratához közeli rétesliszt, s mivel nem akarom,h. kárba vesszen, szeretnélek titeket arra kérni, hogy írjatok be ebbe a fórumba olyan recepteket, amihez rétesliszt kell.
Köszike.
További ajánlott fórumok:
- Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok
- Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Van 3 liter tej a hűtőben, amit sürgősen fel kellene használnom! Kérlek, írjatok egyszerű finomságokat, amibe rengeteg tej kell!
- Egyszerű, mozzarellával készült ételek receptjeit keresem!