Repülnél 12. hétben, 11 hetesen? (beszélgetés)
doki szerint nem gond, mert folyamatosan lesz leépítve a gyógyszer
a gond az, ha nem megyek, legközelebb vagy 5 év múlva lesz talán lehetőségem, és családi botrány lesz vagy lehet kb ha nem megyek, nem tudom :8
a babát még nem akarom a 12. hétig megmondani senkinek...
Lia!
Középidőben nem gond, én amiatt aggódom, hogy tényleg "leválhat-e a baba", vagy a nyomáskül. stb okozhat-e bajt épp a 12. hét előtt, és akkor lesz leépítve az ultogestan is.
Sziasztok!
Én repülni fogok úgy 23 hetesen. Mivel a párommal külföldön mondjuk ki az igent :) Kikértem az orvosom véleményét is és azt mondta nem ajánlott, viszont ha én jól érzem magam a bőrömben nincsen semmi problémám akkor nyugodt szívvel elenged.
bocs, 4x2 a max.
Csajok, a doki szerint lehet repülni, mondtsm, ha a legkisebb kockázata is van, nem megyek, azt mondta, mehetek.
oks :)
de 3x2 nél többet nem szedtél...?
szerintem ez a max.
Értem, hogy terhes voltál, de nem több hetes terhes, nekem a 96,3 nmol/l az 4+5 hetesen volt...tehát a ciklus 20.napján mért progeszteron akkor még nem voltál terhes, max akkor ágyazódott be, onnantól fokozatosan emelkedik a progeszteron.
Azért kellene néznie, mert lehet többet kell adnia, mert nem viszi fel annyira a progiszintedet, ahogy kellene. nem lesz mindenképpen magas a progeszteron csak mert szeded az utrogestant, ez függ a te szervezetedtől is...
De, akkor terhes voltam, abban a hónapban fogant meg.
De most minek nézne, ha szedem a gyógyszer, úgyis mindenképp magas lesz a progi.
Köszi
a dokimnak hiszek, a sajátomnak, aki ismer és figyel ránk.
nem tudom, de a mértékegységben megfelelő, de ez a teherbe esés ciklusában volt a 19. napon 15,4, a 21. napon 10,3
Minden doki ezt mondja, akiknek írtam mailt a napokban, nemsoká a sajátomat is meg tudom interjúvolni, persze rajta múlik a dolog.
Fontos az utazás, és később, épp a baba miatt, nem fogom tudni elintézni a dolgot.
Nekem is a legfontosabb a kisbabánk, de a terhesség nem betegség, csak állapot.
na állj...:D nincs gond a fogamzás körül, 1 éven belül normális, néha normális ciklusban sincs pé, egészséges nőnél, én is ide tartozom, minden eredményem, hormonom jó volt mindig. ;)
Tényleg ne csesztess :D Szerintem ilyet az írjon, aki a repüléstől vetélt el.
Én repültem 17 hetesen és össze is szedtem 1 "frankó" trombózist!!!Szóval határozottan NEM!!
Bár nem mindenki járhat így ez csak az Én tapasztalatom!!
Szia :)
Annyira eltérőek a vélemények, de még a dokiké is... :SS::S
köszi :)
dokit kérdezni fogom, csak azért érdekelnek a vélemények
nem tudom, tökéletesen rendbennek számít-e, hogy ultrot kell szednem, bár lehet, hogy nem is kéne
pont abban a hónapban volt hormonlaborom, és 15,4, 2 nap múlva 10,3 volt a progeszteronom, a doki mondta, 20 körül szeretik, de a neten mindenhol az van, hogy 10 körül kell lennie normális ciklusban, stimuláltban 15 körül.
na mindegy, nem tudom, ekkor írta fel a clostit, ami szerencsére nem kellett :D
ezt találtam:
"A terhesség alatt, ha a tökéletesen rendben van, a repülőút önmagában nem ártalmas. Az első három hónapban azért gondolni kell arra, hogy a magasban egy kicsit több sugárzásnak van kitéve... Az utolsó tíz hétben a repülőút okozta egy helyben ülő tétlenség okozhat keringési zavarokat.
Azt javaslom, a tervezett utazás előtt vizsgáltassa meg magát, meg a babáját is (őt ultrahanggal). Ha úgy nőgyógyászatilag, mint a babával minden rendben látszik, vállalkozhat az utazásra. Az út során ügyeljen arra, hogy időnként felkeljen, járkáljon, mozgassa át az izmait. "
További ajánlott fórumok:
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- Hányadik hétben, és hányadik napon szültél?
- Akik a 30-31. hétben járnak
- Az ikertesóm várandós és tettem ki egy képet róla, hogy tippeljétek meg, vajon hányadik hétben jár?!
- 36. hétben vagyok, nagyon nagyon dagad a kezem és a lábam és nagyon fáj. Lehet ezt valahogy enyhíteni?
- Alhasi görcs 5. hétben