Reménytelenül száraz a hajam, mivel ápoljam? (tudásbázis)
Nekem is száraz a hajam és semmi nem segít. Persze sok dolgot nem próbáltam ki, mert mindenre alergiás vagyok. Én hetente mosok hajat, tehát nem a mosás gyakoriságától függ, akár havonta is moshatnám, akkor sem lenne zsírosabb.
Én rövidre vágatom a hajam, mert a száraz hajjal jobb frizurát lehet csinálni:D Nem lapul le:D
Ja, én eleget is iszok.
Ha már mindent próbáltál külsőleg és nem hatott semmi, akkor a táplálkozásodon kellene változtatni talán. A hajszál egy raktár úgymond, fontos nyomelemeket, vitaminokat, fehérjét raktároz, ezért ha ezek hiányoznak az étkezésből, elgyengülhet a hajad, mert ezekhez nincs honnan hozzáférnie. Meg írtad máshol, hogy cukorbeteg vagy és nagyon vékony ennek következményeképp (166/45), meg a gyógyszerek is beavatkoznak, amiket muszáj szedned. Én nem csodálom, ha ehhez jön egy kis stressz, a hajad már kikészül és nem elég egy-két pakolás.
Olajos magok, tojás (kénhez kötött aminosavak), hüvelyesek, sok fehérje és glutamin (ezt fehérjeturmixokban találod, fontos aminosav, szép lesz a hajad). Aztán nem mondom, hogy ne használj jó sampont, balzsamot, de a kaja is számít. Sőt, ismerek vegát (nem vegán) akinek gyönyörű haja van, szóval a sok fehérjét beviheted úgy is, ha a húst nem szereted:)
Szia!
Nekem is problémám volt a száraz haj, és éppen most találtam meg, azt ami egyenlőre bevált.
Avon sampon, balzsam és hajvégápoló olaj! Advance Techniques Instant Repair 7 Keratin Pover Technology.
Nem hittem benne egyáltalán és csak, úgy kaptam próbára és tényleg jóóóó!
Nem mostad sûrûn?
Szupererôs, hajápoló zselét használnék.
Balzsam?
Fújd rá, az nekem bejön.
Nemrég vágattam le kb vállig érőre az amúgy hosszú hajam, mert töredezett a vége, valamint száraz is volt. Az a helyzet hogy most sem változott sokat. Próbáltam mindenféle olajat ami létezik, házi pakolást, bolti terméket, de semmitől nem jött radikális változás.
Mit tehetnék vele?
További ajánlott fórumok:
- Zsírosodásra hajlamos és száraz a hajam egyszerre. Mit használjak?
- Nagyon száraz a hajam! Mivel tudnám helyrehozni?
- Mivel ápoljam a nagyon száraz hajam?
- Mivel ápoljam a hajam?
- Mivel ápoljam a hajam? Szőke melírozott a hajam. Néha vasalom, de mosás után durva a tapintása. Mit ajánlotok? Kinek mi vált be?
- Hogyan ápoljam a hajam, ha növeszteni szeretném?