Régi korona levétele fájdalmas? (tudásbázis)
Ha már rászánod magad, akkor legyen gyökérkezelés is! Az is érzéstelenítés mellett nem fájdalmas. Anyukámnak köszörülés után lettek érzékenyek a fogai, de ahogy felkerült a korona, megyszünt az érzékenység is.
De pl. páromnak úgy kezelt fogat a doki, hogy nem vette le a koronát, hanem azon keresztül idegelt.
Na az szuper akkor!
Kérdeztem én is a fogorvostól, hogy ugye ad érzéstelenítőt, amikor vesz le? Elkezdi: Adjak?
Ő azt hitte gyökérkezelve van mind a 4 a koronba alatt, de mondtam, h nem hiszem, s persze, hogy kiderült a rtg felvételen, hogy csak 1 van a 4ből. S mivel már nem jól záródnak fent az ínynél, így pl érzékenyek is pl, hidegre. Azt mondta, hogy az sem kizárt, hogy gyökérkezelni kell azokat is.
hát, ezt majd a fogorvosod tudja megmondani:)
ha jó az orvos, és bízol benne, akkor biztos a legjobb megoldást fogja javasolni neked!
Köszönöm a válaszokat!
Még attól félek, h a korona alatt milyen állapotba vannak a csonkok, s lehet-e rájuk új koronát tenni. Már régóta gyűjtöm rá a pénzt, s szeretném, ha rendben lenne minden. :)
szólj a fogdokinak, hogy félsz a fájdalomtól, és szeretnéd hogy érzéstelenítsen úgy, hogy egészen biztosan ne érezzél semmit.
meg fogja oldani :)
Ma megyek ismét fogorvoshoz, már nagyon izgulok. A gyökérkezelt szemfogaim felett az ínyfájdalom már csak kicsit érezhető nyomásra, remélem minden rendben van a foggyökerekkel, s nem azért érzékeny.
Az első 4 fogamon kb 17 éve , gyerekkoromtól műanyag korona van, s nagyon félek milyenek lesznek alatta a csonkok, milyen állapotban vannak. Amikor leveszik, adnak érzéstelenítőt? Elég érzékeny már most is a tövénél, mert nem jól záródik. Szorítsatok nagyon nekem! :)
További ajánlott fórumok:
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Mennyire fájdalmas a szülés?
- Tudtátok, hogy a depresszió fájdalmas?
- Tényleg könnyebb a második szülés, de ugyanakkor fájdalmasabb is?
- Észrevettétek, hogy már a Koronás cukor sem a régi?