Refluxos köhögésre valami jó ötlet!!! (beszélgetés)
Szia!
A te leiràsod az enyémhez hasonló csak mostmàr a köhögés mellé tàrsult az àllandó torokfàjàs és a rekedség. Jelenleg vàrok egy ph-metria vizsgàlatra hogy műtét vagy sem. A gyomorszàj izomzatom renyhe.Amúgy mindenkinek ajànlom a hideg inhalàtort kammillàval 3nal alatt visszajött a hangom 2hónapig nem volt pedig szedek egy csomó gyogyit. Amióta nem jrtàl vàltozott vakami jobban vagy mi a helyzet most? Kivàncsi vagyok.
Marcsi
Proftól aki kezeli a refluxot és van benne saját tapasztalat is ,de saját dolgok is vannak ,mert vannak dolgok amiket tud az ember ,hogy nem szeret vagy rosszul van tőle.Ezért van a sok rostban gazdag étel,5-6 étkezést is sikerült eléri ,azóta mióta van a gyógyszer,mert addig még az egyhez sem volt kedv .Nincs probléma a fekvéssel ,éjjel nincs köhögés ,böfögés,semmi .Csak nappal köhögés ,de ez is változó van mikor 1-5 ig van a napi roham szám ,van mikor csak köhintések vannak.
Talán inkább hizni kéne még egy pár kilót,de ez is alakul lassan.
aha.. jó.. nem kell.. ühümm.. amikor sebesre, véresre marja a nyelőcsöved a sav akkor megnézem milyen magas párnán próbálnál elaludni vonyítva a fájdalomtól (köszi de kipróbáltam és nem a magas párnára értem...) még az orvos is lesett a tükrözésnél..
szóval bocs de ne gyere a hülyeséggel mert aki tényleg refluxos tudja miről beszélek....
A jelenlegi köhögés 5 éve tart télen nyáron.Volt aszma,ideg,mandula,allergia,de semmi nem változott.
Nem változtatja 40mg /nap,igen annyi lett az eredmény nem fáj a gyomor ,van étvágy ,evés után nincs hányinger,szédülés de a köhögés ennyhült de nem múlik .
Diéta:nincs tej ,szénhidrát,zsíros,hagymás,paprikás étel.Olyan dolgok mint alma ,narancs,paradicsom,szénsavas,kávé....
van sok zöldség ,csirke ,Müzli,hajdina,zabpehely zabkorpa...
Remek,de még mindig nem vagyunk előrébb.:)
Én a jelenlegi köhögést kérdezem,hiszen tél van.Honnan tudható,hogy nem meghűlés eredménye?
A gyógyszer adagot tehát már régóta nem változtatja az orvos.Jól értem?Ebben az esetben azt kérdezném,hogy volt-e olyan időszak,amikor a refluxos tünetek enyhültek,netán el is tüntek?
Diéta...Mit jelent az,hogy nincs gond az evéssel?A gyógyszer ha enyhíti is a tüneteket(=nincs gond),attól még van külön egy refluxosok számára tartandó diétás irány.Ezt tartja?Tudtok róla,hogy mi ez pontosan?Mármint,hogy ismeritek-e?
alvással semmi gond,a köhögés csak nappal jelentkezik ,nincs is olyan érzés ,hogy vissza jönne a kaja,csak az a fránya köhögés ,az orvos szerint a gázoktól
ezért írtam ki fórum témának hátha másnak is van ilyen problémája és van valami ötlete
igen biztos,5 éves küzdelem után lett meg az eredmény ,hogy a köhögés azért van mert nem zár rendesen a gyomor száj,
jóváhagyott a gyógyszer,
Igen a diétával nincs gond,sőt mostmár mióta van a gyógyszer nincs gond az evéssel
1.Biztos,hogy a reflux miatt van a köhögés?
2.A gyógyszer beállítási idő alatt van még,vagy ez már egy jó ideje jóváhagyott adag?
3.Mi újság a diétával?Tartod?Milyet,hogyan?Dietetikus látott?
Szia!
Ha a refluxodat kezelik(szakorvos által felírt gyógyszerrel)akkor nem múlik el?
Sziasztok !
Nem tud valaki jó módszert refluxos inger köhögésre?
Esomeprazolt szedjük ,de nem az igazi.
További ajánlott fórumok:
- Ovódás kislányomnak mit adhatnék immunerősitőként, és száraz köhögésre mit javasoltok?
- Mit ajánlotok 2 éves fiamnak éjszakai köhögésre?
- ( Ugatós) köhögésre mi a jó, a gyógyszer mellett?
- Köhögésre valami házi gyógymód?
- Száraz köhögésre tudtok valami jó gyógymódot?
- Valaki próbálta-e már a Fitotussin szirupot, hatásos köhögésre, vagy van jobb ötletetek?