Reális ár szemüveglencséért? (tudásbázis kérdés)
Ez szép szemüveg?
Hol kerül ennyibe?
És Budapesten a Totál optikában szoktam csináltatni. Kb. 1 hete lesz kész a szemüvegem, amiben progresszív lencse van.
Olvasó része 3,5-es, a nézegetős pedig 2,5 feles.
52 ezret fizettem kerettel együtt. Ha fényre sötétedős lett volna, akkor az + 20 ezer lett volna.
Én sosem megyek sem Ofotértba, sem Vision expressbe, mert ott nagyon drágák.
220 körül állt meg nekem is a multifokális, meg a munkaszemüvegem.
Kiszemüvegeztem magam egy időre (remélem), mindhárom tappancsos vackomat lecseréltem tappancs nélkülire. Kráter mélyedés volt az orromban állandóan, és fájt is.
Ez igaz, ajánlom az alábbi magyarázó szakcikket erről. És az ebben leírtak is igazolják, hogy én 20 éve ugyanabba az optikai üzletbe járok, ahol diplomás optometrista vizsgálja meg a szememet, állítja össze a megfelelő lencseparamétereket. Nem megyek be az agyonreklámozott nagy üzletekbe, ahol gyorstalpalón "képzett kislányok" ügyetlenkednek. Már elnézést...
Így aztán a véknyított lencsével is (mert a dioptria miatt ez elengedhetelen) is jól látom a színeket.
Attól függ milyen lencse. Iszonyat árrés van rajta, de nem mindegy, hogy milyen lencsét használnak. Az Essilor és a Zeiss elég drága. Az sem mindegy, hány csatornás.
A Ko-Lens egy szlovák cég, döbbenetesen jó árú lencséik vannak, ha tudsz keress olyan optikust, aki velük dolgozik.
Nekem most készül egy digitális, kétcsatornás multi és egy olvasó, a kettő együtt 200.000 lesz. Úgy, hogy a kereteket nettó nagyker áron kapom.
Én sem értettem, de amikor elmagyarázta a körzeti orvos, akkor megdöbbentem...
itt nem írhatom le.
Nem a kérdésre válaszolok...
közelre más, távolra más, le-fel...marhára úntam..
..szürkehályog. Na jól nézek ki..
..egy sorstársam adott egy telefonszámot...felhívtam, kaptam egy barátságos időpontot...magánorvos volt, megvizsgált, elküldött egy kórházba, ahol egynapos ellátás keretében kicserélik a lencsét, egy hónap mulva a másikat...
-Jéééézusom, ez mennyibe fáj, nyugdíjas vagyok?
-ingyenes, ha betart minden utasítást...
Nos mindkét szememmel jól látok, élesen mindent, mindezt tényleg "ingyé"...
...napszemüveg kell ha erős a napsütés..
nem kell rendes szemüveg
Vannak olcsóbb márkák is, bár ebben a kategóriában (sajnos nekem tényleg nagyon bonyolult lencsék kellenek) már egyik sem igazán olcsó.
Sok évig Varilux lencséim voltak, szerettem és egy árnyalattal alacsonyabb az áruk, mint a Zeissé.
Aztán legutóbb rábeszélt az optikus (20 éve hozzájuk járok), hogy próbáljam ki a Zeisset. Ez a lencse maga a tökéletesség!
És most már elég öreg vagyok ahhoz, hogy nem gyorsan romlik a szemem, tehát több évre szóló beruházásnak számít egy ilyen szemüvegcsináltatás.
További ajánlott fórumok:
- Ha műanyag szemüveglencse megsérült lehet vele mást csinálni, mint kicserélni? Kicsit megkarcolódott és van rajta egy kis bemélyedés.
- Fényre sötétedő szemüveglencse tapasztalatok
- A szemüveglencsém /multifokális/ karcos lett. Cserélni kell vagy letudják csiszolni?
- Milyen az új tranzations szemüveglencse?
- A szemvizsgálat és a szemüveglencse készítés milyen árban van?
- Progresszív szemüveglencse