RÁT-ot hol, kinél tudom igényelni? (tudásbázis)
5. 9f98008a3b (válaszként erre: 4. - Xyzé87)
2010. júl. 21. 18:55
Szia!
Hát ha nem oda van bejelentve a párod, nyilatkozz hogy egyedülálló vagy, egyedül neveled gyermeked, össz. bevételed a családi pótlék.
Nem utasíthatnak el, ez tuti!
Egész nyugodtan menj el a munkaügyre, onnan meg a kapott határozattal a helyi önkormányzathoz.
4. xyzé87
2010. júl. 21. 18:40
A gyes járt le 90napja,munkanélküli segélyre nem vagyok jogosult.A munkanélküliben mondták,hogy 90nap után igényelhetem.Érdekes lesz,mert nálunk az a helyzet,hogy nem vagyunk házasok,nem ide van bejelentve az apa,viszont itt lakik.Tehát papíron egyedülálló vagyok,de mégsem...
3. era06
2010. júl. 21. 18:34
lejárt a munkanélkülid, akkor ők adnak papírt amivel mész tovább.
de elég kemény feltételei vannak
ne legyen kocsi, lakás, az egy főre jutó jövedelem ne haladja meg az X??? összeget.
2. marissza
2010. júl. 21. 18:30
Szia!
Helyi önkormányzatnál kell igényelni. De előtte kérj a munkaügyiből igazolást, hogy mióta vagy munkanélküli.
1. xyzé87
2010. júl. 21. 18:27
RÁT-ot hol, kinél tudom igényelni?
További ajánlott fórumok:
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Mit lehet igényelni tartósan beteg gyereknek, emelt családiról tudok és a közgyógyról is, van még valami?
- Németországban hogyan lehet igényelni családi pótlékot?
- Mi az a legrövidebb idő ami alatt a gépírás megtanulható oktató segítségével? Tudom mindendenkinél más, de egy átlag felnött-nél mennyi idő?
- Gyeden vagyok és szeptemberben jön a másik baba és nem tudom, hogy ilyenkor mit lehet igényelni?
- FHT-t hogyan tudom igényelni?