Rákaptam a nyers kakaópor ízére. 😀 (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ma kávédarálón megőröltem nyers kakaó bab töretet, 100%-os csoki és kakaóvaj pasztillával, kevés nyírfacukorral, saját termés aszalt datolyaszilvával csoki szivecskéket készítettem bonbon formában.
Eszi rajtam kívül ezt a szuperélelmiszert? Mert ha nem, akkor nem írogatom itt a recept kitalációimat.
Végem van! Ez a csokika nagyon drága amit tegnap készítettem. Azt terveztem 5 napon át eszem majd, mert egészségügyi hatásai miatt elég napi 20gr belőle. De már sajnos alig van.
Rajtam kívül 3-an kedvelitek a témát. Csak nekem tűnik úgy hogy nem eszitek a csokikát? Tapasztalatból mondom, nem elég ám erről csak olvasni!😀
Az igazság, hogy eddig csak kakaót ittam zabtejjel. Mert a tehéntej nem hagyja hasznosulni a kakaóban lévő hasznos anyagokat.
Ma viszont mogyorós csokit készítettem nyers csokoládé tömbből. Rendkívül finom. Igaz lehet amit olvastam az oldalán, hogy fogyáshoz is előnyös ez a csoki. 1-2 falat után egyáltalán nem vagyok éhes, pedig terveztem hogy mindjárt megeszem a délről maradt lecsómat. Na majd később.
Megjött a csomagom.
Eddig nem ismertem a nyers csokoládét csak a kakaó port. Valami mennyei finom! 100%-os csoki, adalékmentes, cukor mentes. Készítek is vele egy eszméletlen finom cukormentes csemegét.😀
Igen, sikerül.
Évek óta tart az étrend lassú átalakítása. De nem drasztikusan és hirtelen megvonásokkal, mert nem akarom ezzel stresszelni magam. Tisztában vagyok azzal hogy mitől hízok azokat csökkentem, ritkítom, vagy pl. a cukrot helyettesítem xokorral és hasonlók.
Nincs tiltó listán a lángos, a gesztenyepüré és a bejgli sem, csak lényegesen ritkábban eszek ilyesmit és akkor is kevesebbet.
Most az egészségesebb és ásványianyagokban, vitaminokban, flavonoidokban gazdag élelmiszerekre vagyok rákattanva. Ezekkel a megfelelő rostbevitel is megoldott.
Nekem a torna, a mozgás, a gyaloglás is nagyon fontos.
Ahogy 1-1 hozzászólásodból ismerlek, nem is fog változni.
Kaptál már számtalan tanácsot, másnap írtad cukrászdában voltatok a barátnőkkel. Persze 1-1 bűnözés belefér, de úgy jönnek át a soraid, hogy nem igazán ismered a határaidat.
Ha így van, engedd el! Ne görcsölj rajta, fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy.
Erről írhatsz 1001 kommentet, kérdést, a megoldás nálad van.
A holland kakaó ízét én is nagyon szeretem, és amíg a nyerset nem ismertem, én is azt vettem éveken át. Az a baj vele hogy egyrészt csak drága, de a jótékony hatása semmissé válik a feldolgozása közben. Hasznos anyagai 80%-a semmisül meg. Másrészt az állati eredetű tej gátolja a hasznos anyagainak a hasznosulását, tehát a holland kakaót kizárólag az íze miatt vesszük.
Én azt ezentúl csak sütéshez használom, akkor már úgyis mindegy neki. De ha nyers italt vagy más nyers finomságot készítek, ezután csak a nyers kakaó jöhet szóba.
Most a kakaóval vagyok kinyúlva.😀 ma már ittam egy adagot, de nehéz megállni hogy napi kettőt ne igyak meg.
Ha kakaót isztok, állati tejjel azt nem ajánlják. A tejben van egy nem tudom milyen anyag ami meggátolja az ásványianyagok hasznosulását. Így aztán én kesu italt készítek és abba teszem. Ma már kicsit be is sűrítettem krémesre egy pici konjak liszttel. Hmmm! De nagyon finom! És nagyon jóllakat!
Azt is tudtam, hogy kristályosodik, ahogy áll, de úgy gondoltam a pergetett méz az folyós eleve, azt miért kellene hevíteni.
A hárs finom, és a bodzás is érdekes. Gesztenyés és a fenyő is szuper.
Azért hevítik, mert a legtöbb méz kristályosodik. De amíg nem, addig is sűrűsödik, és nem könnyű így dolgozni vele.
A kristályos méz ugyanolyan jó minőség lehet mint a folyós, de valamiért elterjedt a köztudatban hogy azért kristályos a méz, mert cukrot kavartak bele.
A kristályosodás természetes folyamat. Pl. az akác méz évek múlva kristályosodik, a vegyes virágméz 1-2 hét vagy hónap, virágfajtáktól függően, a repce pedig üvegbe töltés után már 1 héten belül besűrűsödik teljesen.
Most hárs mézet fogok venni, ezt még nem ismerem. Állítólag intenzív és nagyon finom íze van.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy milyen fajta kakaóport adtak a suliba a tejbegrizhez? Imádtam az ízét!
- Kakaos kalacsba cukrozott kakaopor?
- Csokimáz egyszerűen, kakaóporból?
- Mennyi pénzt érhet egy bontatlan, fémdobozos 1981-ben gyártott 500 grammos Bensdorp kakaópor?
- Mikortól adhatok kakaópor hozzáadásából készült tápszerből levő kakaót a kisfiamnak?
- Milyen kakaóport használhattak a sulimban?