Csokimáz egyszerűen, kakaóporból? (tudásbázis)
Ha valakit érdekel az instant kakaóporból készült csokimáz akkor íme:
6 evőkanál kakaót 2 evőkanál vízzel elkeverünk majd be a mikróba melegíteni addig míg elkezd emelkedni,majd kivesszük belekeverünk 6dkg Rámát és már kenjük is a sütire.Ez az adag egy nagy tepsi süti bevonására elég.Ha a víz helyett tejet rakunk bele akkor értelem szerűen tejbevonót kapunk.És akinek nincs mikrója vagy netán elromlott akkor víz gőz felett olvassza össze a kakaós szirupot.
3 evőkanál tejben 3 evőkanál kr.cukrot elkeverek, odateszem főni. Teljes habzásig hagyom, nem kavargatom.A habozva főzés ideje perc. Ekkor teszek bele 3 evőkanál kakaót.Ezzel jól elkeverem.Picit megkóstolom. Ha teljesen sima, nem érzem a cukor kristályait, vízpróbát csinálok. Ez azt jelenti, hogy 1 pohár hideg vízbe belecseppentek
a kakakós masszából. Ha kis gömböcként egyben marad, nem olvadozik(tehát a hidegben megszilárdul),leveszem a tűzről, ekkor teszek bele 10dkg vajat.
Ezzel olvadásig keverem, míg egynemű emulzió nem lesz. Egy kicsit hagyom hűlni, míg olyan húzós lesz(tehát picit látszik, hogy kezd szilárdulni)
ekkor kenem a süti tetejére. Ez a mennyiség kb.
25x-as tepsi méretű sütire elegendő.
Sok sikert!!!
Valahogy a heti bevásárlás előtt csinálok mindig olyant, amihez elfogyott a hozzávaló.
Nem járok naponta boltba..
Utálok vásárolni.
Na megyek mesélni, köszönöm mindnekinek!
Egy kis adalék:
A legjobban bevált: 10 dk vajat egy edénybe teszünk, és azt forró víz fölé téve megolvasztjuk. Majd beleteszünk 5 evókanál porcukrot, 3 evőkanál kakaóport. Egy külön edényben felverünk 1 egész tojást, jól elkeverjük, majd a vajas masszához öntjük apránként és alaposan összekeverjük. Kicsit érdekesen néz ki, mintha összerántódna. Nagyon szép fényes, finom és jó állagú. Évtizedeken át ezt használtam, a receptet olyantól kaptam, aki szintén évtizedek óta igy csinálta. Kb 2 éve kipróbáltam egy újat, és mostmár ez a kedvenc, de a hozzávalók Neked nincsenek meg, ahogy látom
Ezt is kb két perc elkészíteni:)
És ezt keserű kakaóból kell csinálni.
Ahogy látom sajnos ki lesz általam is próbálva Goffrika receptje:)
ami nekem mindig tökéletesen sikerül, 8 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 1 evőkanál sötét kakaó, 1 evőkanál tej,1 evőkanál csokipuding, ezeket együtt összemelegíteni, forralni nem szabad,
dupla adagot szoktam csinálni és abba az egész pudingot belerakni,
porcukor van?
3 evőkanál porcukor 1 evőkanál kakaó 1 kiskanál margarin 2-3 evőkanál forróvíz attól függ, milyen sűrűre akarod:)
Ez elég kevés, tehát ha nagy a süti duplázd az adagokat!
Szia
Sziasztok!
Van egy majdnem kész sütim, pihen a hűtőben. Étcsokiból és margarinból akartam a tetejére csokimázt készíteni. DE mégsincs itthon étcsoki, se tortabevonó,se csokipuding, de van kakaópor, margarin. Ezek segítségével hogyan is kell, arányokat is kérek!!
Boltba nem tudok már elmenni!
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Kibeszélnéd a problémáid, társaságra vágysz vagy egyszerűen csak unatkozol? Gyere, beszélgessünk. :)
- "Aludik", "fürödik", "szihlógia", "a autó" stb. - az egyik fél primitívsége, megöli a kapcsolatot? Egyszerűen nem tudom megszokni....
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- A törölközőket egyszerűen nem tudom jó illatúra mosni. Már sok mindent kipróbáltam. Mit tegyek?
- Fogyásom egyszerűen és eredményesen