Pszichológushoz fordulnék... De kihez? (tudásbázis)
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e esetleg valaki Budapesten, a 13. kerületben, vagy ahhoz közel jó pszichológust ajánlani? Akit esetleg személyes tapasztalat alapján is ajánlanátok?
Köszönöm szépen!
sajnos ezeket a dolgokat nem igazán lehet kibeszélni sem fórumokon sem baráti társaságokban ,, van egy határ, ahonnan a barátnők már nem tudnak tovább kísérni. Ők elfogultak, és ez is a dolguk. A szakember feladata az elfogulatlan visszajelzés nyújtása"
íme egy általam ismert és nagyon ajánlott szakember:
Szia! Cska most láttam, hogy írtál. Nekem sajnos nincs ismeretségem arrafelé.
Remélem, azóta már sikerült eljutnod.
Nincs véletlen tapasztalatotok a gödöllői Forrás Családsegítővel?
Ott sikerült hamar időpontot kapnom. Az összes többi helyen 1-2 hónapos várólista van...
Igen,csak azért tűnt kedvezőbb megoldásnak, ha esetleg egy cssk-ban jelenktezik pszichológushoz, mert ott nem sok esély van rá, hogy ismerősbe botoljék (botoljon?:) és mintha azt írta volna, hogy ez is számít neki.
De igaz, hogyha pszichiáterre van szükség, akkor úgyis oda fogják küldeni.
Megpróbálom Gödöllőn, az első találkozásokból szerintem kiderül, hogy szimpatikus-e az adott orvos.
De lehet, hogy Pest is jó lesz. Amíg tesóm fent lakik, addig tudok hova menni, ha esetleg olyan időpontban van.
:(
Úgy érted, hogy nincs ott bejelentett címe? Nálunk ez nem feltétel.
Próbáltam és van amikor segített is, de azt hiszem itt összetettebb problémák vannak.
15 éves koromban álltam pszichiátriai kezelés alatt, de akkor nem kezeltek ki rendesen és úgy érzem, mintha abból is maradtak fent gondok.
Klinikai Pszichológiai Szakambulancia
A Szakambulancia hétfőtől csütörtökig 8-16.00 óráig, pénteken 8-15.00 óráig érhető el. Bejelentkezni a 459-1493 közvetlen számon, vagy e-mailen (klinpszicho@kpt.sote.hu) lehet.
Cím: Semmelweis Egyetem ÁOK, Klinikai Pszichológia Tanszék, 1083 Budapest, Tömő u. 25-29. III. emelet remélem segítettem... :)
Esetleg itt a hoxán nem sikerült magadból kiírni, vagy találkoznod sorstársakkal?
Lehet könnyebben menne, ha arc és név nélkül kiírnád magadból mindazt, ami emészt.
Szia!
Általában a gyermekjóléti/családsegítő szolgálatoknál is működik gyermek/ pszichológus. Bejelentkezés után ingyenesen igénybe vehető.
Annyi "hátránya" van, hogy mivel nem orvos, ezért gyógyszert nem tud felírni. (Nem is biztos, hogy kell, majd Ő megmondja és továbbküld, ha mégis. csak azért írom, hogy erre ne számíts, hogy egy helyben ezt is el tudod intézni. Ha orvosi segítségre van szükséged, akkor neurológiai osztályra vagy a pszichiátriára küldenek majd. Nem kell megijedni, kisebb településeken általában nincs külön neurológia csak pszichiátria.)
Jó, pontosítok, a pszichológus kitalálja, hogy van valamilyen pszichiátriai panasza, továbbküldi és az tömi tele bogyókkal.
Azért írtam, hogy jó orvost nehéz találni...
A szüleim már végigcsináltak velem egy nehéz időszakot, velük már nem tudom ezt csinálni, meg amúgy is, "felnőtt" vagyok.
A Párom nagyon segítőkész, de nem megy vele, pedig tényleg akar segíteni és szerinte ezek hülyeségek. Főleg amilyen árat fizetünk érte...
Gyógyszert is szedtem régebben, abból tényleg csak baj volt.
További ajánlott fórumok:
- Ez egy pszichologiai jatek. A neve: Mi lennel ha...
- Az önbizalomhiányon tud segíteni egy pszichológus?
- 15 ezer pszichológus van ma Magyarországon
- Az iWiW pszichológiája
- Pszichoterápia és egyéb pszichológiai könyvek, avagy, hogyan működik a vegetatív idegrendszer és a lélek.
- Ha nem tudsz egyedül talpra állni, és nincs pénzed pszichológusra, akkor kihez fordulhatsz?