A polgárőrség tagjai milyen jogkörrel rendelkeznek? (tudásbázis)
Nem tudom hány polgárőrt ismersz, hogy így beszélsz róluk.
Örülnék, ha a falumban szerveződne polgárőrség a helyi fiatal gazdálkodókból, mert egyre több a betelepült.
A jelzőidet olvasva:
Régen ilyenek voltak a munkásőrök
En csak vegigfutottam, gorgettem a linket, de ok szemtanukent vehetnek reszt a kozlekedesi kihagas eseten. Hol van ez mashol irva, Anyagi? Nem voltam alapos.
A hataskoruk eleg hatarolt adott helyzetekre, nem lehet csak ugy kitalalni, hogy civilbol etmentem ellenorbe.
Es igazolas nelkul elvinnek az adataimat? Ha velem igy picsaskodna valaki, en hivnam ki a rendoroket.
A polgarorsegbe csak a sz.hazi, elcsipett spiclik meg a fontoskodo, kivenhedt kakakavarok mennek. En nem banom, hogy regen neha elvesztek egy lepcso leesesre a sotetben ezek a szutykok.
Szerencsére nem biciklizek Budapesten, sem hasonló forgalmas helyen.
Faluról indult a beszélgetés, de holnap már New York lesz, csak hogy mindig nagyobbat mondhassunk a másiknál.
És ez sem egészen így van.... :(((
Gondold el, egy forgalmas (esetleg akár többsávos) úton milyen nehéz és főleg veszélyes lenne a lassú biciklinek besorolni vagy behúzódni a felezővonalhoz balra forduláshoz!!!!
Ebben az estben a KRESZ azt mondja, hogy le kell szállni a bicikliről és az úton gyalogosként áttolni!!!!!!!!!!
Na ez már gond...
Ha a biciklis nem is hallott a KRESZ-ről!
Mért?????
Ez a precíz válasz a kérdésedre!
Köszi!
Na ez az igazi segítség! A jogszabályban minden benne van! :)
Inkább csak ezreket...
De csak a jó állapotú, sérülésmentes darabokért!
Ha igazoltatnak, Te is elkérheted az igazolványát!
És a ruhájukon is kell lennie azonosító számnak!
Ezeket simán lejegyezheted!!!
A rendőrnek is igazolnia kell magát, ha felkéred rá!
Sőt, ha becsenget hozzád, nem engeded addig be amíg nem adja meg a nevét, az igazolószámát és hogy miért keres! És meg kell várni a rendőrnek, hogy felhívd a rendőrséget és igazolják, hogy ő tényleg rendőr és hogy hivatalosan jött hozzád!!!!!
Egy időben csak igazi rendőrrel volt hatósági jogkörük.
De ez már egy ideje megváltozott!!!
Igazoltathat, büntethet! (feljelentést tehet)
De sem ő, sem a rendőr nem kérhet készpénzt a helyszínen!!!!!
Feljelentést tehet a rendőr meg adhat csekket. Ez a csekk helyszíni bírságot jelent - a feljelentés drágább!
Szerintem van ilyen szabály. Mivel a kerékpár nincs felszerelve indexlámpával a kerékpáros így jelzi a kanyarodási szándékát.
Na, na...
Vannak itt magas polcon is olyanok, akik (9-10 év alatt megszerzett) 8 általános iskolai végzettséggel és megvásárolt érettségivel, felsőbb képzettséggel rendelkeznek. ("akadémiák", gyorstalpalók)
Szerintem nincs is ilyen szabály a bringások számára.
Ha kanyarodni akar, akkor hátranéz és ha tök üres mögötte az út ill. nem jön szemből a túloldalon semmi, akkor kanyarodik.
Ha jön mögötte vagy szemből autó, akkor megáll és megvárja az elhaladót.
További ajánlott fórumok:
- Menhelyről hoznék kutyát, tanácsot kérek tapasztalattal rendelkezőktől
- Miért nem akar egy jó egzisztenciával rendelkező férfi párkapcsolatot?
- Mit gondoltok, mennyire van esélye a férfiaknál egy ilyen külső tulajdonságokkal rendelkező nőnek?
- Milyen tulajdonságokkal rendelkező férfi alkalmas a házasságra?
- Lehet valami pszichikai oka, hogy csak a nagydarab, jókora fizikai erővel rendelkező férfiak vonzanak?
- Mely híres emberek aláírásaival rendelkeztek?