Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Pókcsípés (beszélgetős fórum)
Kételkedem már, hogy pokcsipes volt. Két hét után még mindig fáj, bár kevésbé. Lehet, ovsomor... seb is megvan még...
Nekem egy csípés körül 1,5 tenyérnyi folt volt, kicsit kokárdásra hajazott, de nem nőtt. Engem valami vadállat szúnyog csípett meg.
Érzékenyebb is lehet a bőröd.
Antihisztamin, fenisztil.
A csipes helyén a holyagok pirosak mintha sebesre vajartam volna, pedig hozzà sem nyultam.
Olvastam valahol ritkán szovetelhalàsrol. Ettol felek csak.
Igen. Az ecet jó fertőtlenítőnek is. A konyhában sokszor használom.
Ha valami komoly bajod lenne tőle (pl. allergia), már lett volna.
Ha nem vagy allergiás a csípésre ne menj sehova.
Nekem a térdem alatt volt pók csípésem, lett egy szép, kör alakú folt, majd pár nap múlva abban a foltban lettek apró hólyagok, amik aztán kifakadtak és víz szerű folyadék, mint egy vízhólyagból, olyan jött ki belőle, utána szépen elszáradt/sebesedett vékonyan és hamar lejött róla a var is. Én paradicsom szeletet tettem rá.
A csipes korulifolt zsugurodik es halvany, csak a kozepe lett a borogatas utan holyagos. Olyan sebesnek latszik.
Gyerekként ecetes vízbe mártott ruhával kötözte be édesanyám a csípéseket. Állítólag az ecet kiszívja az esetleges mérget.
Persze ha nem múlik, vagy esetleg pár órán belül még romlik is a helyzet (dagad, vörösödik...) akkor kell rohanni!
Nagyon szívesen. Van fordítva is, amikor a viszketés rosszabb mint a fájdalom. Azért ha úgy gondolod h nem javul elég gyorsan, vagy rosszabb lesz, akkor nézesd meg orvossal.
Koszonom szepen a nyugtatast. A viszketest jobban turtem, ezek a holyagok meg most lettek pirosak.
Szerintem akkor nagyon érzékeny a bőröd, lassan gyógyul, idővel rendbe fog jönni.
Elso beirasom eltunt, ezert roviditve kuldtem. Az kimaradt, h mar egy hete tortent. Mar csk kevesse fah es eg.
Mosd meg szappanos vízzel, és ha van valamiféle fertőtlenítőd, azzal kend be. Hideg/jég segíteni fog.
Ne rohanj, várj h mi lesz belőle. Nagyon kicsi az esélyed arra h mérgező.
Pokcsipes helyen kis holyagok veszelyesek, rohanjak orvoshoz?
Koszonom.