Play doh gyurmával kapcsolatban érdeklődnék (tudásbázis)
Tegnap csináltam egy módosított só-liszt gyurmát, céklalével színezve. Nagyon jó állagú lett, és szép színű, az én sütikinyomóimmal készítettünk sok-sok sütit. Már élvezte!!!
Meg fogom nézni az a naplót!
Csatlakozom :)
Elsőnek mi is a kinyomó formákkal kezdtük, aztán valamelyik mókagyáras készlettel folytattuk, meg a préselős készlettel és most 5 évesen kapott karácsonyra fagyis, tortás és sütikészítős szettet :)
Viszont ezekhez kell venni kiegészítést is, mert ezekben kevés gyurma van.
Mindenképpen érdemes szerintem tégelyes kiszerelésben vanni, olyat ahol több szín van egy csomagban, de lehet tégelyenként is.
Előnyök:
-Tartósabb, nem szárad ki olyan hamar,mint más gyurma de játék után vissza kell rakni a dobozába.
-Nagyon könnyen formázható, nem ragad, nem hagy foltot.
-Szép és sok színűek a gyurmák.
A sütiformák nagyon jó ötlet, az én lányom is azzal kezdte, illetve saját fantáziát használva állatokat készítettünk együtt. Nem mindig hasonlítottak, de jó szórakozás.:))
Szerkentyűket mi is csak később vettünk a gyurmával, három éves kora után, de igazán rendeltetésszerűen játszani ezekkel csak olyan négy éves kora után kezdett.
A kedvence a fagylalt készítő szett.:)
szia:)
az én lányom másfél éves keresztfiam 3 lesz hó végén mindketten gyurma készletet kaptak karácsonyra. a kislányom még annyira nem tud mit kezdeni vele csak szaggatja meg a formanyomóval formákat vág ki belőle. viszont a keresztfiam nagyon ügyesen csinál már vele mindent igaz mindkettő kb 20 percig van csak el vele de szeretik. Én olyat vettem amiben van forma kiszúrú, kinyomó, kés, olló, hengerelő.
És tényleg jobb ez a gyurma, mint a többi? mivel tud többet?
Egyébként én is gondoltam, hogy van itthon sütikinyomó (műanyag, tehát még el sem vághatja vele magát), azt is használnánk...
A kislányom ár kétéves lesz, most gondoltam, hogy kellene venni. És csak sima gyurmát vettél, vagy valami formakinyomósat, vagy még komolyabbat?
És mikortól ért el benne sikereket? mert ha a kislányom nem lát benne fantáziát, akkor nem igazán köti le, viszont szeret "rajzolgatni", abban (szerintem) nagyon ügyes.
Ki mikor vett először a gyerekének, milyen funkciójút érdemes, éri meg az árát (ami nem olcsó), szeretik-e a gyerekek, és egyáltalán mindenféle tapasztalatot szívesen várok!
Előre is köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- Gázfogyasztást csökkentő mágnessel kapcsolatos tapasztalatról érdeklődnék.
- Kerámialapos tűzhely haszálatával kapcsolatosan érdeklődnék.
- Van itt egy könyvelő? Szeretnék érdeklődni vállallkozóival kapcsolatban
- Állkapocstöréssel kapcsolatban érdeklődnék