Piskóta (alaprecept)


5 tojás
5 ek cukor
5 ek liszt
pici só
fél tk szódabikarbóna
A Piskóta (alaprecept) elkészítési módja:
A tojások fehérjéből pici sóval géppel kemény habot verek. A habba kanalanként beleteszem a cukrot, és tovább dolgozok a géppel. A cukor után egyenként a tojás sárgáját és a sütőport. Eztán lassabb fokozatra váltok és óvatosan, apránként a lisztet is beleszórom, elkeverem. 180 fokon tűpróbáig sütöm (kb 25 perc).
A szódabikarbónát érdemes a patikában beszerezni, annak nincs olyan mellékíze, mint a boltinak.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2006. jún. 6. 11:57
A piskóta (alaprecept) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.