Mi okozhatja, hogy piros a tenyerem és a talpam és égnek is? (tudásbázis)
Pont ezen nevettem, hogy aki olvassa, azt gondolja majd, hogy valami furcsa mániám van. :)
Annyi az össz' oka, hogy az utóbbi években többször jártam már úgy, hogy a húsvéti sonka főzése után a belseje egy merő zsír volt.
Aztán egyszer kiválasztottam egyet, megcsaptam és tömör hangja volt, az főzés után is szép volt belülről.
Ez a módszer azóta is bevált.
Azzal igazoltam vissza, hogy egy rokonnál is megütögettem az általa vásárolt sonkát, mintha kongott volna picit. Szeletés után kiderült, hogy zsír a belseje.
Ja, ez ilyen csomagolt, fóliázott sonka volt. Amúgy eszembe sem jutott volna fogdosni. Szinte mániákusan tartok a fertőzésektől, pláne ha húsról van szó. Ha hentesnél vásárolok, akkor is egyből nylonnal fogom meg és abba teszem a papírba csomagolt húst.
Lehet, hogy finnyásnak tűnök, de ahogy lemérik, csomagolják, kívülről is rákerül némi véres húslé. Aztán rendszerint gyerekkel járok vásárolni, nem akarom úgy bontogatni a túró rudit neki, hogy előtte véres papírt fogdostam.
Igazad van, amit látok én is, főleg multikban... Sokan ott el is fogyasztják az ételt, a papírját meg feldobják egy polcra.
Legutóbb palackozott vizett vettem a gyereknek, kint vettem észre, hogy hiányzik róla a műanyag fülecske, amivel lezárják. Ment a kukába.
Popsitörlőt is vettünk már úgy, hogy felnyitottam a műanyag fedelet itthon, alatta a fólia még rajta volt, de már hiányzott belőle. Gondolom valaki visszazárta és visszatette a polcra.
Ezért már mindig hátulról veszem el a polcról, hatszor körbenézem stb.
Mert gondolom, nem mostál kezet előtte. Tudom, az árufeltöltők is összemancsolják, de csak remélem, hogy van rajtuk gumikesztyű.
A kép, hogy jól összetapogatod, csapkodod, aztán majd más vegye meg, nem volt túl guszta nekem. De így oké, hogy megvetted:-)
Az őszibarackot is pl. jól meg szokták a vevők nyomkorászni, aztán persze ott elkezd rohadni, lehet kidobni.
Megvettem, igen, azért csapkodtam meg.
Egyébként - halál komolyan kérdezem - milyen károsodást okoz, ha egy tömény, összekötözött izomköteget valaki megcsapkod? Romlik a minősége? Csak mert úgy kérdezted, mintha azt írtam volna, hogy körberágtam. :)
(amúgy tapasztalatom szerint ezeket az előre csomagolt termékeket úgy dobálják az árufeltöltők, mintha muszáj lenne).
Lett valami eredmény azóta?
Elmúlt esetleg?
Nekem többször előfordult olyan, hogy bevásárlókocsi tolásakor egyszer csak elkezdett égni mindkét tenyerem, vörös volt és bedagadt, zsibbadt is.
Legutóbb éppen terhesen, ügyeletre kellett menni. Ott azt mondták, valami allergia lehet, kaptam kalciumot, pár óra alatt elmúlt.
De nagyon ijesztő volt.
egyszer attól jött elő, hogy megcsapkodtam egy kötözött sonkát valamelyik multiban, ami hűtőben volt. :)
Aztán még régen bicajjal mentem dolgozni, rövidnaciban, és ahol érte a hűs levegő a lábam, végig viszkető vörös foltok jöttek ki, mintha a hidegre lennék allergiás.
Jó reggelt!Én már mutattam orvosnak,pont altató orvos volt,azt mondta nekem örüljön hogy nem fekete!
Erről ennyit!
Ezt csak józan paraszti logika alapján gondolom, hogy talán lehet valami érgyengeség is. A tenyerünket meg a talpunkat sokat terheljük, ha gyengék az erek, akkor gondolom "bevérezhetnek". Ha nem néztek vérképet, akkor csináltass, esetleg lehet alacsony trombocita szám is a háttérben.
Remélem az orvos tud majd mondani valamit neked, engem hasonoló tünetetekkel lerázott annyival, hogy a vérképem oké, effektív rosszul nem érzem magam, akkor minek foglalkozom ezzel.
..Valóban lehet gyógyszertől is. Vagy, akár egy banális vitaminhiánytól is kialakulhat, pl: a B1, a B6 és a B12
Mindenképp fordulj orvoshoz.
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja a vetélést? Mi ennek az oka? Erre keresem a választ..:(
- Mi okozhatja a miómát, cisztákat, mellrákot?
- Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet?
- Mi okozhatja a szem alatti égő enyhén viszkető érzést valamint pirosságot?
- A tenyerem és a talpam nagyon viszket, mitől lehet?
- Epilálás után piros pöttyök vannak a bőrömön. Mi okozhatja, mit tehetek ellene?