Petevezeték átjárhatósági vizsgálat, tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Sziasztok
Ma voltam a hsg-n, nekem nagyon fájt és rosszul éreztem magam közben,de hála istennek átjárható mindkettő:)) Az orvosom azt mondta h ezután nagyobb az esély a teherbeesésre.És étrenkiegészitö tablettát irt fel ami serkenti a peteérést.-)Hát úgy legyen!Sok sikert mindenkinek...Moncsi
Sziasztok,
nekem 9 éve volt, fájt, de megérte mert előtte elkeserítettek, hogy nem is lehet gyerekem, mert nincs peteérés meg semi, egyszerűen Isteni csoda lenne ha lenne...átjárhatósági után, egy két hónappal megint nem jött meg, nálam ez természetes volt már hog kimarad, a koleganőm mondta, hogy Ő azért venne egy tesztet, hátha....és IGEN!A kisfiam most januárban lesz 9 éves, újra kisbabát szeretnék és nem hiszem hogy most megúszom ugyan ezt a kezelést:(De hát rajta, rajtam ne múljon:)Mindenkinek sok sikert!
Sziasztok!
Én 1 hét múlva kaptam időpontot a petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, és eléggé parázok hogy milyen lesz, fájni fog..stb.Ha valaki volt már közületek akkor légyszi irjon, mi a menete és fájdalmas e?Moncsi
Volt már valaki úgy, hogy ezek után sikerült a baba? Még abban a hónapban?
Én nagyon bizakodó vagyok, tettünk is a cél érdekében már... ;)
Igen változó... nekem fájt, se gyógyszert, se szurit nem kaptam :(
nem is nagyon figyeltek rám :(
de ez csak az én sztorim :) lehet gyenguska vagyok!
érdekes, tényleg kórháza válogatja, nálunk senki nem kapott előtte bogyót.
meg kúpot se.
injekciót lehet, hogy kaptunk,. ott lent, de már nem láttam le, a fájdalom meg nem tudom, mitől volt, de volt - mondjuk tényleg kibírható.
Ha megjön, utána vissza kell menni kontrollra, majd pár hónapig próbálkozni, várni, hátha sikerül. Ha nem, akkor vissza kell menni hozzá és tovább irányít valamelyik centrumba.
Az volt a fura, hogy mikor először kimentem pisilni, kipottyant vmi gömbölyű gombóc...meglepődtem rajta. :D Olyan volt, mint amikor darabos a menzesz, csak sokkal nagyobb.
Ügyes vagy, és gratulálok. Ez végül is jó eredmény. Lehetne rosszabb is, úgy értem.
És hogyan tovább?
Sziasztok! Jelentem, túléltem! :D Nem fájt!!! :)))
Eredmény: egyik felem átjárható, a másik pedig nem.
Én is magánrendelésre járok és a vizsgálatért nem kért külön. És én nem is adtam....,. Fizetek neki úgyis épp eleget!
Hozzáteszem, nagyon rendes dokim van!!!!
Arra, hogy mikor lehet a házaséletet kezdeni....nem emlékszek.... Gondolom, ha már nem vérzel utána.....
Én egy hétig nem mertem :) Féltem hogy fáj majd... De nem biztos hogy így lett volna.. Más okból sem voltunk együtt, pont így jött ki :)
Mivel van vérzés, gondoltam jobb ha időt adok begyógyulni rendesen :)
És ezek után mikor lehetek újra együtt a férjemmel? :-)
Ill.ilyenkor illik adni a dokinak vmit? Nagyon nem vagyok híve ennek a rendszernek. Egyébként a magánrendelésére járok. Rákérdeztem, azt mondta, h teljesen ingyenes...ne keverjük a kettőt...majd azért megjegyezte, hogy ahogy gondolom... :-)
Nekem pár éve volt, az igaz.....
Én úgy mentem be, hogy nagyon fog fájni, mert mindenki azt mondta. Olyan lányokkal is beszélgettem, akiknek itt volt a városban. Szóval, betipegtem, párocskámmal. Megkaptam az ágyikómat, a szép kórházi hálóinget, kipakoltam azt a kevés cuccost, amit vittem magammal. (engem pár óra múlva haza is engedtek!)
Picivel később jött egy nővér és adott egy "bátorító szurit". Nem tudom, hogy mi volt a koktél, de én onnantól csak vigyorogtam!
Bevittek egy kisműtőbe és a dokim felrakta a katétert. Picit volt kellemetlen, éreztem, ahogy rámcsipteti.... Kibírható. Innen engem hordágyon vittek át a kórház másik részébe, a röntgenbe. Szépen betakartak zöld lepedővel.
Átértünk. Közölték, hogy rossz a röntgengép! Elsápadtam. Nem akartam újra kezdeni pár nap múlva mindent! Bement a dokim, a beteghordó és a röntgenes. Csak annyit lehetett hallani, hogy ütik-vágják a gépet. Majd kijött a beteghordó és már vitt is be, mosolyogva mondta, hogy 3-an megszerelték a RTG-t.....
A vizsgálat pár perc volt csak. Nekem nem fájt! Olyan érzés volt, mintha egy lufit fújtak volna fel a hasamban. Amint megvolt a vizsgálat ott helyben kivette a katétert a doki, újra hordágy és már vittek is a szobámba.
Át az ágyamba és pihi. Picit aludtam is. Amikor felkelhettem kimentem wc-re, rendbe tettem magam. Mire visszaértem az ápolónő hozott egy tányér levest. Nagyon jól esett! Párom is hozott szendvicset, azt is megettem, majd éhen haltam! Nemsokára haza is mehettem.
Nem sokáig véreztem utána. És a fájdalom is amolyan mensis görcs volt, nem több. Fájdalomcsillapítót sem vettem be.
A végeredmény feledtetett mindent: átjárható mind a két oldal! Még abban az évben terhes lettem! Pedig hivatalosan nem is lehetne gyerekem :D Immáron 4 éves nagy lurkó :D
Kék? Úristen :) nekem szerencsére átlátszó volt :)
Csak nekem kellett bent aludni? :((
én - és a többiek is - pár óra múlva mehettek haza. nekem kb. utána 2 napig volt enyhe vérzés, pici hasfájás.
meg akiknek sikerült a kontrasztanyag bejuttatása, azoknak az is később kiürül, és az meg kékes színű.
betétet mindenképpen vigyél.
Jajjj, nagyon köszönöm mindenkinek! :-) Kicsit megnyugodtam. :-)
Utána meddig kell bent maradni?
szia!
én is így voltam, mint te: az orvosom a lapart ajánlotta, de én akkor azt mondtam, egyelőre legyen ez a kellemesebb: túl lehet élni, bár nekem nem is sikerült, visszafolyt, kicsorgott a kontrasztanyag, fel sem jutott semeddig. ezért aztán most már a laparra készülök.
ami a hsg-t illeti, ne félj tőle, nem vészes, velem együtt még 3 nőnek volt, mindenkinek a saját dokija csinálta, és csak kellemetlen érzetről számoltak be, úgyhogy ne aggódj, túl kell lenned rajta és kész. sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Petekevezeték átjárhatósági vizsgálatra kell mennem. Kinek volt már ilyen? Tapasztalatok?
- Milyen a petevezeték átjárhatósági vizsgálat?
- Átjárható petevezeték, van pé csak épp kevés a sárgatest és nem jön meg. Duphastont kaptam. Ez segit, hogy rendbe jöjjek?
- Holnap megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mire számítsak?
- A mensi 4. napján megcsinálják a laparoszkópos méh-has tükrözést és petevezető átjárhatósági vizsgálatot?
- A nőgyógyászati műtéteknél minden esetben csinálnak petevezeték átjárhatósági vizsgálatot?