Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Petefészek ciszta tapasztalatok és műtét utáni felépülés fórum

Petefészek ciszta tapasztalatok és műtét utáni felépülés (beszélgetés)

9. Viktória0328 (válaszként erre: 8. - Viktória0328)
okt. 30. 08:51
*véreztem 3 napig
okt. 30. 08:50
Azóta megvolt a műtétem. Engem a hashajtó tényleg nagyon átcsapott, azt hittem sose lesz vége. Másnap megvolt a műtét, eléggé végeztem 3 napig, mint aki menstrual. Nehezen mozogtam kb 5 napig. Azóta már csak a sebek körül érzek fájdalmat, hirtelen megmozdulásoknál. Inkább a kórházi várakozás volt megterhelő, mintsem a műtét.
7. Lanvin (válaszként erre: 6. - Viktória0328)
okt. 17. 09:26

3,5 hete műtöttek endo miatt Kecskeméten. A műtét előtt egy nappal kellett befeküdnöm, ott kaptam hashajtót, ami semmit nem csinált... Ezt jeleztem, de mondták, hogy majd beindul. Hát, baromira nem, úgyhogy ez eléggé stresszelt... Nekem sajnos több szervemet érintette (petefészkek összenőve a méhvel, méhtartószalagon is volt csomó, bélérintettség is felmerül, de azt egy következő körben műtik, ha a gyógyszer nem fogja sorvasztani), viszont szerencsére 2 nap után jöhettem haza.

Az első 2 hétben nagyon vigyáztam magam. Azóta a hasamon a sebeim nagyon szépen begyógyultak, ennek ellenére óvatosan élek - pl. sportolni még nem merek, nem cipekedem, stb.

okt. 17. 08:07

64x50 a ciszta és endo is felmerül.

Semmit nem kaptam a kezelésére , vártuk, hogy felszívódik, 3 hónap alatt nőtt 30x25mmrol ekkorara. Hashajtót tudom, hogy fogok kapni.

5. Alnisa (válaszként erre: 1. - Viktória0328)
okt. 16. 07:45

Nem kapsz hashajtót. Ez egy műtét, nem ehetsz előtte estétől. Laparoszkópos műtét, 3 luk a hasadon, ha szerencséd van drain csövet nem kapsz. 2 nap kórház és mehetsz is, majd varratszedésre és kontrollra kell visszamenni.

Ha bedugul az orrod, nem műtenek meg, ezt az anesztes orvos fogja eldönteni (aki altat, mivel az ő felelőssége!).

okt. 15. 21:39
Endometriózis felmerül vagy csak "sima" ciszta?
3. Ágio8405 (válaszként erre: 1. - Viktória0328)
okt. 15. 20:01
Mekkora ciszta? Eddig milyen kezelés volt az elmulasztására?
2. segítőjótündér (válaszként erre: 1. - Viktória0328)
okt. 15. 16:44

Én csak a petefészek ciszta újbóli lehetséges kialakulásához tudok hozzászólni:

A petefészek ciszta újra és újra ki fog alakulni, ha nem ellenőrizteti az ember a hormonszintjeit, ugyanis olyankor az ovulációval van gond. A petefészek ciszta hátterében gyakran rendellenes tüszőérési folyamat áll, amelynek lényege az, hogy ovuláció híján a tüsző megmarad és cisztává fejlődik. Egy nőgyógyász ezzel nem tud mit kezdeni, és nem is szabad hagyni, hogy felesleges fogamzásgátló tablettával tömje az embert, pláne vizsgálatok nélkül, endokrinológushoz kell fordulni, ő tud ebben segíteni, mert ő érti a dolgok miértjét is!

okt. 15. 16:17

Sziasztok! Nemsokára lesz a petefészek ciszta műtéten és sajnos nagyon izgulok. Aki már átélte kérlek elmondaná lépésről lépésre hogyan történt? Hogyan kapott hashajtót, hogyan tolták ki, hogyan érezte magát utána, mennyi volt a felépülési idő stb.

Valamint ma egy kicsit bedugult az orrom szerintetek ha eltart még akkor nem fognak megműteni? :(

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook