Pereskedett már valaki biztosítóval?vagy indított ellened polgárperes eljárást egy biztosító? (beszélgetés)
persze én is próbálnék mindent amit csak lehet.
talán abban még lehet esély hogy anyaghiba de én ebben sem bízom :-(
Én csak azért írtam le mert itt sokan mondták hogy pereskedj meg ilyenek de én azt gondolom ezt a békát le kell nyelni és utánna gyorsan kötni egy biztosítást.Ne kerüljönmég többe mint most.
(de ez csak az én véleményem)
Szia Javasoft.
Ha emlékszel én is ezt mondtam hogy valszeg nektek kell kifüzetni.
Ha belegondolsz ennyi erővel mindenki azt mondaná hát ha a szomszédnak van biztosítása akkor én minek füzessek?
De ha az alattad levő pl eláztatja az alatta lévőt akkor az alattalevő biztosítója kifüzeti a kárt ha nincs neki biztosítása akkor értelemszerűen azt neki kell kifüzetnie.
nem biztosítási csalás. semmi nem kötelezi arra, hogy a kárrendezésre fordítsa az összeget. őt kár érte, a biztosítása alapján ez az összeg jár neki, de a saját tulajdonával azt csinál, amit akar.
jogásszal beszélj, ne csinálj magadnak felesleges további költségeket.
ha bíróságra kerül az ügy a végére a duplája is lehet. egyezkedj a biztosítóval, de tényekre támaszkodj, ne fikciókra.
Hát igen,én is meglátom majd mi történik.De ha pereskedni fognak és én elveszítem akkor az még többe fog kerülni.
Amúgy igen,nem kötelező,ez a biztosító jóindulatán múlik...
Szeromtem,leglábbis innen már nem fog jönni,a másik szomszéd rendes volt,elmagyarázta mi a helyzet és lehet megértették és jó indulatúak voltak.Nem tudom,lehet még onnan is kifog jönni.
Hát mondjuk örülj neki, hogy csak az egyiket...
De nakedbike jókat ír, szerintem fogadd meg a tanácsát. ne hagyd magad!
Ez egy kicsit gusztustalan!
És nagyon felháborító!
Ok, tegye el a pénzt és ne csináltassa meg, de akkor ne követelje tőled is az összeget!!!
Ebben az esetben a károsult, úgy látom egy picurka biztosítási csalást követ el.
Ezt találtam, ez most a helyzet.
regressz: visszakövetelési jog. Ha a biztosító a más által a biztosítottnak okozott kárt a direkt biztosítás alapján megtérítette, ezt az összeget a károkozótól visszakövetelheti. Ha a károkozó ellen pert indít, az ügyfél többletigényét is érvényesíteni köteles, sőt a biztosítottat elsőbbség illeti meg, ha a befolyt összeg nem elegendő mindkettejük igényének kielégítésére. Visszakövetelési joggal élhet a biztosító a felelősségbiztosítás esetén is, ha biztosítottja szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozta a kárt. (A károsultat azonban mindig kártalanítani kell!)
Mindenféleképp beszélj ezzel az irodával, és mondd el neki a tényt is, hogy az összeget nem fordítja a kár kijavítására.
További ajánlott fórumok:
- Axa biztosító reál hozam kiszámítása
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Ha a férj meghal és nagy összegű kölcsönt vett fel amit a biztosító nem fizet azt a feleség is a törlesztést "örökli" vagy csak a gyerekei?
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Császármetszés esetén fizet a biztosító?
- Felmondott lakásbiztosítás ellenére számlát küldhet a biztosító?