Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ fórum

Pedagógiai- és családsegítő munkatárs OKJ (beszélgetés)

2021. nov. 11. 15:33
Köszönöm szépen!
2021. nov. 3. 19:41

Idegennyelv óra alig volt, házidolgozatot kértek, azt osztályozták. Angol szakmai önéletrajzot kellett készíteni.

Egyébként csak az ehhez kapcsolódó dolgokat vettük át.

A kommunikáció hát az meg lehet, hogy nem így hívták, hanem a pedagógián és a pszichológián belül tértünk ki rá már nem teljesen emlékszem. De az sem volt nehéz.

Verbális és nonverbális kommunikáció, a kommunikáció fejlesztése ilyesmik. Sok fogalom amit meg kellett tanulni.

Pedagógia, pszichológia és szociálpedagógia tárgyakból pedig tanultunk a szülői aspirációkról, attitűdökről, Freud elmélet, tanulási nehézségek, tanulásmódszertan, didaktika, személyiségtípusok, személyiségzavarok, Maslow piramis stb..

Talán foglalkoztatás volt a neve annak a tantárgynak amin a munkajogi ismeretekről tanultunk.

Gondolom a pedagógia- és családsegítő képzésen inkább olyan témákra térnek ki még ezek mellett mint például milyen támogatások vehetők igénybe bizonyos helyzetekben, gyermekédelemmel kapcsolatos dolgok, hogyan kell eljárni ha látogatást tesznek valahol.

Ezeket csak úgy írom, de ezt nem tudom pontosan csak úgy gondolom.

2021. nov. 2. 21:52
Az idegennyelv és a kommunikáció nehéz ? Köszönöm a válaszodat!
2021. nov. 2. 19:36

Hát nem tudom mennyire számít segítségnek, de én egy rokon szakképesítést végeztem a gyógypedagógiai asszisztensit.

Voltak a családsegítősökkel közös tantárgyak.

Volt pedagógia, pszichológia, gyógypedagógia, egy kicsi idegennyelv, kommunikáció, egészségtan, meg a munkaügyi ismereteket is átvettük nagyjából.

Gondolom a családsegítőnél is hasonlók vannak.

Nehéznek nem mondanám ha tanul az ember, inkább sokszor rá kell érezni dolgokra.

Viszont benne dolgozni már nehéz. Mentálisan elég nehéz.

Az online oktatásról nem tudok nyilatkozni, én nem azon voltam.

Szakmai gyakorlatra kell majd menni egy adott vagy választott helyre.

Iskolánként eltérhet néhány dolog biztosan. Ahová én jártam ott nagyjából így voltak a dolgok.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2021. nov. 2. 10:23
Pedagógiai- és családsegítő munkatárs milyen a képzés? Nehéz? Hogy zajlik az online oktatás? Milyen tantárgyak vannak? (Best Work). Leírnátok a véleményeteket? Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook